in

Meksika’dan Amerika’ya Uzanan Çileli Bir Yolculuğu Anlatan Jeanine Cummins Romanı “Amerikan Toprağı” Türkçede

Amerikan Toprağı Türkçe raflarındaki yerini aldı. Jeanine Cummins imzalı kitap, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Amerikan Toprağı - Jeanine Cummins
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan Toprağı raflardaki yerini almaya başladı. Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanan Jeanine Cummins imzalı kitap, hayatını geride bırakıp kaçak bir göçmen olarak oğluyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçmak zorunda kalan Meksikalı bir kadının yaşadıklarını anlatıyor.

İrlanda ve Porto Riko asıllı Amerikalı yazar Jeanine Cummins, 1974’te İspanya’da doğdu. Bugüne kadar dört kitap yazan isim, yayıncılık sektöründe yıllarca çalıştı. Kuzenlerinin öldürülmesiyle ilgili kaleme aldığı anı kitabı A Rip in Heaven ile adını geniş kesimlere duyuran yazar, kendini hem Beyaz hem de Latin olarak tanımlıyor.

Goodreads Ödülleri’nde 2020 En İyi Kurgu adaylığının yanı sıra New York Times çoksatanlar listesinde de girmeyi başaran Amerikan Toprağı, oğlu dışında tüm ailesini bir kartel saldırısında kaybeden Lydia’nın hem kendisinin hem de oğlunun hayatını kurtarmak için Meksika’dan Amerika’ya uzanan yolculuğu üzerinden korku ve umudun gücünü anlatıyor. Toplamda 36 dile çevrilen eser, göçmenlerin yaşadıkları zorlu koşulları, maruz kaldıkları tehlikeleri ve kötülükleri ele alıyor.

- Reklam -

Orijinal adı American Dirt olan ve Ocak 2020’de yayımlanan kitap, aynı zamanda Oprah Kitap Kulübü’nün de bir parçası olmayı başardı. Tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Amerikan Toprağı – Jeanine Cummins | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Amerikan Toprağı - Jeanine Cummins

Jeanine Cummins’ten yılın en iyi kurgu ödülü adayı Oprah Book Club seçkisinde yer alan bir New York Times çoksatanı: Amerikan Toprağı.

Lydia, idealist gazeteci eşi Sebastián ve canından çok sevdiği oğlu Luca’yla Acapulco’da sevgi dolu bir hayat yaşar. Fakat kalabalık aileleriyle kurdukları bu mutlu yuva, bir anda altüst olur: Los Jardineros, Lydia’nın ailesindeki on altı kişiyi öldürmüştür. Üstelik katliamın sorumlusu, Lydia’nın arkadaşı Javier’dir. Luca dışında ailesinin tamamını kaybeden Lydia, yaşadığı dehşetten bir an önce sıyrılıp kendini ve oğlunu kurtarmak zorundadır.

- Reklam -

Sebastián’ın Los Jardineros ve lideri Javier ile ilgili yaptığı haberin ardından yaşanan bu katliam, Lydia ve Luca’nın Acapulco’daki hayatlarını ve ölülerini geride bırakıp kilometrelerce yol katettikleri bir yol macerasına dönüşür. Javier ve adamlarının peşinde olduğunu bilen Lydia, yolda edindiği göçmen arkadaşlarıyla birlikte kendinin ve oğlu Luca’nın canını kurtarmanın derdine düşer. Günler ve geceler boyu süren yolculuğun sonunda nihayet Amerika’ya ulaşabilecekler midir? Javier onların izini bulabilecek midir? Lydia, Javier’i ve yaşananları affedebilecek midir?

“Bu tarafta da rüyalar var,” diyen Jeanine Cummins, göçmenler ve onların yaşadıkları zorlu koşulları, maruz kaldıkları tehlikeleri ve kötülükleri incelikli ve duygu yüklü bir hikâyeyle ele alıyor. Bugün dahi dünyanın her yerinden dehşet hikâyelerine tanıklık ettiğimiz göçmenlerin acı ve tehlike dolu yolculuklarını, canları ve sevdikleri uğruna neleri göze aldıklarını gözler önüne seriyor. Amerikan Toprağı, kayıplarıyla birlikte yola çıkmayı göze alanların hikâyesi.

Kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ve ilk sayfalarını içeren tadımlık ÖN OKUMAsına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Çevirisini Ahmet Sevindik’in üstlendiği eserin editörlüğünü Merve Akıncı Almaz, düzeltisini Elif Tesbihçi, sayfa tasarımını Ceyda Çakıcı Baş, kapak uygulamasını ise Çağla Yön üstleniyor. Toplamda 504 sayfadan oluşan kitap, Ocak 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne Dizisi Çıkış Tarihi

Netflix’in Perihan Mağden Uyarlaması “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” Dizisinde Çıkış Tarihi Netleşti

Rami Malek Buster Keaton Başrol

Rami Malek, Komedi Tarihine İsmini Altın Harflerle Kazıyan Ünlü Aktör Buster Keaton’a Hayat Verecek