in ,

Betty DeVille, Yeni Rugrats Çizgi Dizisinde Lezbiyen Kimliğini Açıklıyor

Betty DeVille, yeni Rugrats çizgi dizisinde lezbiyen olduğunu artık saklamayacak. Sevilen yapım Paramount+ ile geri dönüyor.

Betty DeVille Rugrats
- Reklam -
- Reklam -

Bir döneme damgasını vuran çizgi dizi Rugrats, Paramount+ ile geri dönüyor. Yapımın sevilen karakterlerinden Betty DeVille hakkındaki bir gerçek ise yeni bölümlerde resmi olarak ortaya çıkıyor.

90’ların ünlü çizgi filmlerinden Rugrats, geri dönmeye hazırlanıyor. İlk defa 1991 yılında Nickelodeon’da başlayan ve 2005 yılına kadar çizgi filmlerin yanı sıra birkaç film ve yan ürün ile yayın hayatına devam etti. Çizgi film Pickles, Finster ve DeVille ailelerini ve büyümüş de küçülmüş komşularıyla birlikte yaşadıkları maceraları konu ediniyordu.

Yapımda Phil ve Lil’in annesi Betty DeVille’i ilk serilerde Kath Soucie seslendiriyordu. Ayrıca seslendirme kadrosunda kendisine, Nancy Cartwright, Cherley Chase, Cree Summer, Dionne Quan, Jack Riley ve Phil Proctor gibi isimler eşlik ediyordu.

- Reklam -

İşte orijinal seslendirme kadrosunu koruyarak geri dönmeyi başaran Rugrats çizgi dizisinin yeni bölüm hazırlıkları da devam ediyor. Aslında yapımın geri döneceği bilgisi yeni bir haber değil. Nickelodeon, orijinal Rugrats yaratıcıları Arlene Klasky, Gábor Csupó ve Paul Germain tarafından yaratılan ve yönetici yapımcılığını üstlendiği çizgi filmin dönüş yolunda olduğunu ilk defa 2018 yılında duyurmuştu. Dizide hem orijinal seslendirme kadrosundan isimlerin tekrar yer alacağını hem de yeni oyuncuların da katılacağı açıklanmıştı.

Yenilenen Rugrats, günümüzde geçecek olmasına rağmen 90’ların nostaljisini de hissetirecek. Cree Summer ve Nancy Cartwright gibi ikonik seslendirme sanatçıları, bebekler ve küçük çocuklar olarak rollerini yeniden canlandıracaklar. Yetişkinler ise Anna Chlumsky ve Nicole Byer gibi diziye yeni katılan oyuncular tarafından canlandırılacak. Santa Clarita Diet ve Dead to Me gibi dizilerdeki rolleriyle tanınan Natalie Morales, Kath Soucie’den Betty rolünü devralacak. Ancak Soucie yapımdan ayrılmış değil. Kendisi ikizleri Phil ve Lil’i seslendirmeye devam edecek.

Yeni Rugrats Çizgi Dizisi ile Betty DeVille Karakterinin Cinsel Kimliği de Açık Edilecek

Rugrats Dizisi Yeni Paramount Plus

Yeni Rugrats’in belki en en ses getiren haberi ise Natalie Morales’den geldi. Kendisi, seslendireceği karakter olan Phil ve Lil’in annesi Betty DeVille’nin lezbiyen kimliğini açıklayacağını ve açık şekilde eşcinsel olarak karşımıza çıkacağını doğruladı.

The A.V. Club sitesine konuşan Morales, şunları söyledi:

- Reklam -

“Betty kurgusal bir çizgi film karakteri. Ama çizgi filmler karakteri bile olsa çocukken benim için çok etkiliydi. Eğer Rugrats izliyor olsaydım ve Betty’nin gelişigüzel eski kız arkadaşı hakkında konuştuğunu görseydim sanırım en azından bir parçam gelecekte her şeyin yolunda olacağını hissederdi.”

Natalie Morales, 2017 yılının Onur Ayı’nda sosyal medyada paylaştığı bir dizi gönderi ile queer olduğunu açıklamıştı.

Betty karakterinin yönelimini saklamayacak olması görünüşüne de yansıyacak. 90’larda yayınlanan versiyonda karakterin üzerindeki mort tişörtte femina işareti bulunuyordu. Güncel versiyonda ise sarı renkte ikizler burcu simgesi yer alacak. Ayrıca kollarında bulunan bileziklerin yerini kol saati alacak.

Yenilenen Rugrats çizgi dizisinin yeni bölümleri ise 11 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yayınlanmaya başlayacak.

Peki ya siz ikonik dizinin dönmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hasan Saltık Kalan Müzik

Müzik Yapımcısı Hasan Saltık Yaşamını Yitirdi

Ninja Kaplumbağalar Çıkış Tarihi

Ninja Kaplumbağalar Filminin Çıkış Tarihi Duyuruldu