in

Harlan Coben’in Polisiye Gerilim Romanı Shelter Dizi Oluyor

Harlan Coben imzalı Shelter (Sığınak) dizi olmaya hazırlanıyor. Polisiye ve gerilim türlerindeki eser MGM tarafından uyarlanıyor.

harlan coben shelter dizi
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı gizem ve korku romanları yazarı Harlan Coben imzalı Shelter (Sığınak) dizi oluyor. Roman, Amazon Prime Video ya da IMDb TV’de yayınlanacak.

Shelter Mickey Bolitar serisinin ilk kitabı. Orijinal dilinde 2011’de yayımlanan eser Türkçeye Martı Yayınları tarafından Sığınak adıyla 2017’de tercüme edildi. Serinin devam kitapları Saniyeler Kala (Seconds Away) ve Found’dan oluşuyor. Yayınevi, yazarın pek çok kitabını dilimize kazandırmış durumda.

MGM şimdilik üç kitaptan oluşan serinin diğer kitaplarının haklarını da satın aldı. Şimdilik sadece pilot bölüm sipariş verseler de, eğer onay çıkarsa dizinin IMDb TV’de ya da Amazon Prime Video’da yayımlanması planlanıyor. Shelter’ın çekimleri bu yaz başlayacak.

- Reklam -

Genç yetişkinler için yazılmış romanda Mickey babasının ölümüne şahit oluyor, annesini rehabilitasyona gönderiyor. Teyzesiyle yaşamaya başladığından okulunu da değiştiriyor. Hayat böyle kötü giderken Ashley isimli bir kızla tanışıyor. Aniden Ashley ortadan kayboluyor. Onun izini süren Mickey kendini garip bir yeraltı dünyasında buluyor ve babasının ve Ashley’in gizli kimliğini öğreniyor. Buradaki deneyimi bildiğini tüm dünyayı sorgulatıyor.

Dizi MGM International Television Productions imzasını taşıyacak ve yapımcılığını Ed Decter üstlenecek. Daha önce Cassandra Clare’ın kaleme aldığı Ölümcül Oyuncaklar serisinden uyarlanan Shadowhunters dizisinde çalışmıştı. Dizi 3 sezon devam etti. Diğer işleri Unforgettable ve In Plain Sight.

Shelter ile Birlikte Harlan Coben Dizi Dünyasına Katkı Sunmayı Sürdürüyor

Harlan Coben kitapları şimdiye dek 75 milyondan fazla okura ulaştı. Yazar Orman, Son Detay, Zor Oyun, Kayıp, Yanlış Bir Adım ve Zaman Tükeniyor gibi toplam 31 roman yazdı. Kendisi aynı zamanda Netflix’teki The Stranger, Safe, The Five ve The Woods dizilerinin de hem yapımcısı hem yaratıcısı. Fransız dizileri Une Chance De Trop ve Just Un Regard dizilerinin yaratıcı sürecinde yer aldı.

harlan coben shelter dizi

MGM International Television Productions From serisinden uyarlayacağı Epix dizisini de duyurdu. Sydney Gallonde’snin Make It Happen Studio ve France Televisions’un The Reunion projelerini de destekliyor. “The Reunion” Fransız yazar Guillaume Musso’nun romanı La Jeune Fille et la Nuit uyarlaması.

- Reklam -

MGM’nin uluslararası televizyon yapımları başkanı Rola Bauer, uyarlama hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Coben’in romanları bizim hedef kitlemize çok uygun. O şahane anlatıcı, uluslararası çok okunuyor ve Decter’le beraber onun hikayelerini perdeye aktarmaktan gurur duyuyoruz.”

Amazon Studios genç yetişkinlere yönelik projelerine devam ediyor. Geçen aylarda Sarah Michelle Gellar’ın aynı türde yeni dizi Hot Pink’te yer alacağı açıklanmıştı. Yayıncının The Wilds dizisi ikinci sezona başlayacak ve Panic dizisi gösterime girecek.

Harlan Coben eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

He-Man Masters of the Universe Revelation Netflix

Netflix’in Masters of the Universe Dizisi, Öncesini Anlatan Çizgi Roman Serisi ile Geliyor

Barış Müstecaplıoğlu

Barış Müstecaplıoğlu: “Öyküler Belki Hayatımızı Kurtarmaz, Ama İyileştirebilir”