in ,

Steven Spielberg, Ödüllü Besteci John Williams’ın Hayatını Anlatan Bir Belgesel Üzerinde Çalışıyor

Steven Spielberg, John Williams belgeseli hazırlıyor. Ünlü yönetmen, birçok filminde birlikte çalıştığı ödüllü bestecinin hayatını ekranlara taşıyor.

Steven Spielberg John Williams Belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, John Williams hakkında bir belgesel hazırladığını duyurdu. Son olarak The Fablemans ile izleyicilerin karşısına çıkan, 2023 Oscar Ödülleri’nde de en önemli adaylar arasında yer alan ünlü yönetmen, birçok filmde birlikte çalıştığı dünyaca ünlü besteciyi onurlandırmak istiyor.

John Williams ve Steven Spielberg, Indiana Jones’tan E.T.’ye, Jurassic Park’tan Schindler’s List’e kadar 20. ve 21. yüzyılın en büyük ve en önemli filmlerinin müziklerinden bazılarını yaratmak için yaklaşık 50 yıl boyunca birlikte çalıştılar.

Son olarak geçen yıl vizyona giren ve ülkemizde de bu yılın başında gösterime giren The Fabelmans, Steven Spielberg’ün en kişisel yapımlarının başında geliyor. Kendi sinema yolculuğunu anlatan usta yönetmen, şimdi de John Williams’ın hayatı üzerine bir belgesel planlarını doğruladı. İkilinin bir sonraki işbirlikleri, şimdiye kadarki en bireysel projelerinden birisi olarak kayıtlara geçmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Steven Spielberg, John Williams Belgeseli Hazırlıyor

2022 itibarıyla Spielberg ve Williams’ın tanışmaları üzerinden tam 50 yıl geçmiş oldu. İkili, bu yılda da boş durmadı ve Spielberg’ün hayatının yarı otobiyografik bir anlatımı olan, yönetmenin “ebeveynlerine bir aşk mektubu” adını verdiği yaşam öyküsünde tekrar buluştu. Spielberg bu filmiyle En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında Akademi adaylığı alırken, John Williams da En İyi Müzik dalında adaylıklarda yerini aldı.

Steven Spielberg Tarafından Hazırlanan John Williams Belgeseli Ne Zaman Çıkacak?

The Fabelmans’ın Londra galasında konuşan Spielberg, John Williams’ın hayatı hakkında bir belgesel çektiğini de resmi ağızdan doğruladı. Belgeselin yönetmenliğini Laurent Bouzereau, yapımcılığını ise Spielberg üstleniyor. Bouzereau’nun kendisi de, filmleri için yaklaşık 30 ’sahne arkası’ belgeseli yöneten Spielberg ile son derece verimli bir ilişkiye sahip.

Steven Spielberg, John Williams Belgeseli Hazırlıyor

- Reklam -

Spielberg’ün yönetici yapımcı arkadaşları arasında Amblin Entertainment’tan Darryl Frank ve Justin Falvey ile Imagine Entertainment’ın kurucu ortakları Brian Grazer ve Ron Howard yer alıyor.

Yapım çalışmalarının çok erken aşamalarında olduğu anlaşılan belgeselin yayın tarihi ise henüz açıklanmadı.

Steven Spielberg, John Williams Belgeseli Hazırlıyor

Spielberg’ün John Williams’ın hayatını anlatacağı belgesel üzerinde çalışıyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lisa Loring - Wednesday Addams

İlk Wednesday Addams’ı Canlandıran Lisa Loring 64 Yaşında Hayatını Kaybetti

Cherokee - Jean Echenoz

Fransız Yazar Jean Echenoz’nun Tuhaf Dedektiflik Anlatısı “Cherokee” Okurla Buluşuyor