in

İlk Wednesday Addams’ı Canlandıran Lisa Loring 64 Yaşında Hayatını Kaybetti

Lisa Loring hayata veda etti. 1960’lı yıllarda yayınlanan “The Addams Family” sit-com’unda Wednesday karakterini canlandıran aktris, yaşamını yitirdi.

Lisa Loring - Wednesday Addams
- Reklam -
- Reklam -

Lisa Loring 64 yaşında hayatını kaybetti. Orijinal The Addams Family dizisinde Wednesday’i canlandıran oyuncunun ölüm haberi kızı tarafından doğrulandı.

Wednesday karakteri şimdilerde Jenna Ortega ile yeniden yükselişe geçmiş olsa da, ilk etapta New Yorker’da karikatür olarak başlayan The Addams Family macerası; 1960’larda sit-com olarak ekranda da yer bulmuştu.

1964 – 1966 yılları arasında David Levy öncülüğünde televizyona taşınan Addams Ailesi’nin oyuncu kadrosunda John Astin, Carolyn Jones, Jackie Coogan, Ted Cassidy ve Lisa Loring gibi isimler yer alıyordu.

- Reklam -

Toplamda 64 bölüm süren dizinin bütün bölümlerinde Wednesday Addams’ı canlandıran Lisa Loring; kızı Vanessa Foumberg’ün Variety’ye yaptığı açıklamaya göre cumartesi günü felç geçirerek yaşamını yitirdi.

Lisa Loring Son Nefesini Huzur İçinde Verdi

Vanessa Foumberg’ün aktardığına göre Lisa Loring, iki kızı da ellerini tutarken huzur içinde hayata veda etti.

Loring’in arkadaşı Laurie Jacobson da Facebook’ta paylaştığı bir gönderide oyuncunun “sigara ve yüksek tansiyonun sebep olduğu ağır bir felç” nedeniyle öldüğünü aktardı.

Loring, Wednesday rolünü ilk defa 6 henüz yaşındayken canlandırdı ve iki yıl boyunca dizi sona erene kadar Wednesday’i oynamayı sürdürdü.

Lisa Loring - Wednesday

1977 yılında Cadılar Bayramı temalı televizyon filmi Halloween with the New Addams Family’de boy gösterdi. Loring’in ardından 1991 yılında The Addams Family’de ikonik rol Christina Ricci tarafından canlandırılmıştı.

- Reklam -

Son olarak Netflix’te yayınlanan Wednesday dizisinde başrol olarak izleyicilerin karşısına çıkan Jenna Ortega, Jimmy Fallon’ın programında rol için ilhamını Loring’in kendisinden aldığını ifade ederek oyuncuya saygılarını sunmuştu.

Lisa Loring Hakkında

16 Şubat 1958 tarihinde Kwajalein, Marshall Adaları’nda doğan Lisa Loring’in asıl adı Lisa Ann DeCinces’tı. Henüz 3 yaşındayken modellik yapmaya başlayan Loring, 1964 yılında ABC’nin sit-com’u The Addams Family kadrosuna katıldı.

Lisa Loring - Wednesday Addams Ölüm Haberi

Loring kariyerine bir başka sit-com yapımı olan The Pruitts of Southampton ile devam etti. The Girl From U.N.C.L.E., Fantasy Island ve Barnably Jones gibi yapımlarda rol aldı. Aktris son olarak 2015 yılında Doctor Spine adlı korku ve komedi yapımında Bayan Rhonda karakterini canlandırmıştı.

Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    sanki ülkemizde yayınlandığını, terete ‘de veya özel bir tv kanalında izlediğimi hatırlıyor gibiyim ^^’ Ruhu huzur içinde olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sony Türkiye'den Çekilebilir İddiası Gündemde

Sony’nin Türkiye’den Çekileceği İddia Edildi: Türkçe PS Oyunlarına Veda Vakti Gelmiş Olabilir

Steven Spielberg John Williams Belgesel

Steven Spielberg, Ödüllü Besteci John Williams’ın Hayatını Anlatan Bir Belgesel Üzerinde Çalışıyor