in ,

The Simpsons Evreni Yeni Bir Yan Dizi ya da Filme Hazırlanıyor

Disney’in eline geçen The Simpsons için hareketli zamanlar başlıyor. Serinin baş yapımcısı, yan karakterlere odaklanan yeni bir yapımın yolda olabileceğini söyledi.

Simpsons
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons, 1989’dan günümüze kadar bir sinema filmiyle birlikte 30 sezonu devirdi. Yetişkinlere hitap eden ince esprileri sayesinde 18 yaş ve üzeri etiketiyle yayınlanan dizi, son yıllarda sekteye uğramıştı. The Simpsons, izleyici kitlesi hayli düştükten sonra tekrar ayağa kalkmakta epey zorlansa da, bu sene 31. sezonuyla ekranlarda olmaya hazırlanıyor. Ancak bir farkla: Fox Entertainment adı altında yayınlanan dizi, yeni anlaşma sayesinde Disney adı altında yayınlanmaya başlayacak.

Disney’in geçen haftaki D23 Expo isimli etkinliğinde yeni bilgiler ortaya çıktı. The Simpson’ın baş yapımcısı Matt Selman dizinin formatında ufak değişikliklere gideceklerini, hatta Springfield’da yaşayan diğer vatandaşların hayatlarını anlatacak ikincil bir dizinin de olası olduğunu söyledi.

’Yan Karakterlere Odaklanmış Bir Dizi ya da Sinema Filmi’

“Bence biz ne yapmak istersek isteyelim Disney destekçimiz olacak. Belki tek bir yan karaktere yoğunlaşacak sınırlı bölümü olan bir dizi ya da sizi şaşırtarak çıkartacağımız ikinci bir The Simpsons filmi yapacağız. Bizi yaratıcı bir şekilde desteklemeye devam ediyorlar ve bu sayede dizinin geleneksel halinden çok daha fazla şeyi başarabileceğiz.” -Matt Selman
the simpsons

- Reklam -

The Simpsons, İzleyici Kitlesini Giderek Kaybediyor

The Simpsons kendi başına yayınlanırken dahi geçtiğimiz iki seneyi zor atlattı. Serinin hayranları ve eleştirmenler daha geniş bir evreni ele almaya çalıştıklarında hepten batacaklarını düşünüyorlar. Yine de iyimser olmak gerekirse; iyi bir yapımcının elindeki geniş bir evren, aşağılarda sürüklenen diziyi şahlandırabilir.

Hayranların kendisine ait bir dizisi veya filmi olmalı denilen ilk karakter McBain. Dizinin eski bölümlerinde tanıtılan Rainer Wolfcastle adındaki aktörün, yine dizide adı geçen bir filminde canlandırdığı karakterin adı McBain. Bu film mankafa bir polis olan karakterimizin kanlı bir şekilde düşmanlarından intikam almasını anlatıyordu. Zamanında dizinin hayranları, farklı bölümlerde sahnelerine yer verilen filmi birleştirerek kısa bir klip oluşturmuşlardı. O zamandan beri çoğu izleyici McBain’in geri dönüşünü dört gözle beklemekte.

Filmi veya dizisi beklenen diğer bir yan karakter ise Fat Tony. İlk olarak 3. sezonda tanıtılan Fat Tony, 22. sezonda Homer’ın kendisine ihanet ettiğini öğrenip kalp krizi geçirerek ölmüştü. The Sopranos dizisi geçmişi anlatan bir seriye sahip olabiliyorsa, Fat Tony’nin geçmişini anlatan bir dizisi neden olmasın ki?

Krusty the Clown Seçilmesi En Olası Karakter

Krusty

The Simpsons’ın bir iki bölümünü dahi izlediyseniz büyük ihtimalle karşılaşmış olacağınız bir karakter var sırada: Krusty the Clown. Matt Groening aslında 1994 yılında Krusty için bir dizi planlamış. Bu dizi, karakterimizin yeni bir talk show’a başlamak için Los Angeles’a taşınmasını anlatacakmış; ancak bazı sıkıntılardan dolayı sonradan iptal edilmiş. Bu olay önceden bilindiği ve düşünüldüğü için Krusty dizisi bir tık daha ön planda olabilir.

Kendine özgü bir diziye veya filme çok yakışacağı düşünülen son karakter ise Apu Nahasapeemapetilon. Apu, dizinin en eski karakterlerinden birisi. Yıllardır ise yapımcı firma Apu karakteri yüzünden çok fazla haklı tepkiye maruz kaldı. Kendisi Hintli bir karakter ve bir Hintli şöyledir diye süregelen bütün basmakalıp düşüncelerle donatılmış. Buna rağmen olası bir Apu dizisi, çok uzak bir ihtimal olsa da yapılabilir. Ayrıca Mat Selman, bu seneki D23 Expo’da Apu için: “Apu The Simpsons’da yer almaya devam edecek. Apu’yu seviyoruz ve onunla gurur duyuyoruz” cümlelerini kullandı.

- Reklam -

Apu Nahasapeemapetilon

The Simpons eski başarısını yakalayabilir mi bilinmez ama Disney+’da yayınlanacak olası bir yan dizi veya film seriyi kesinlikle canlandırabilir. 31. sezonuyla ekranlarda olacak dizi bu sene kadrosuna Olivia Colman’ı da kattı. The Simpson, 29 Eylülde Fox ve Sky One kanallarında yeni sezonuyla yayınlanmaya başlanacak. Bakalım yeni sezonuyla eski günlerine geri dönebilecek mi?

the simpsons yan dizi

Sizce hangi yan karakterin kendine ait bir dizisi olmalı? Yoksa The Simpsons’a ikinci bir film mi yapılmalı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Disney+’a Gelecek Loki Dizisinin Bölüm Sayısı Belli Oldu

* Aşırı Kasvetli Rus Yapımı “The Simpsons” Jeneriği

* Joker Filminden Göz Alıcı Final Fragmanı Geldi!

Kaynaklar: The Guardian, GameSpot, Nme

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Bak bu ilginç olabilir işte.Gerçekten de dizi eskisi gibi değil.Çoğu kişi bundan yakınıyor zaten.Açıkcası ben her türlü izlerim.Sevindim bu habere.Şu an 27.sezondayım ve devam ediyorum elimden geldiğince.Zaten hayranı olduğum yeterince bellidir. :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan

Christopher Nolan, Tenet ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman

The Witcher

The Witcher Dizisinin Yayın Tarihi Sızdırılmış Olabilir