in

The Walking Dead’in Daryl Dixon’ı, Aslında Dizide Başka Bir Role Aday Olmuştu

The Walking Dead dizisinin sevilen karakteri Daryl Dixon’ı canlandıran Norman Reedus, aslında yapımda farklı bir rol için seçmelere katılmıştı.

The Walking Dead Daryl Dixon Norman Reedus
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead dizisi yavaş yavaş finale yaklaşıyor. Televizyon tarihinin uzun soluklu dizileri arasına adını yazdıran Yürüyen Ölüler, ana dizisine noktayı koyduktan sonra da maceraya devam edecek. Bu yan maceralardan birisi de sevilen karakter Daryl Dixon odaklı olacak. Haliyle onunla ilgili haberler de daha fazla öne çıkmaya başladı. Karakteri canlandıran Norman Reedus’ın, dizide aslında başka bir karakter için aday olarak seçmelere katıldığı ortaya çıktı.

Dizi 11. sezon ile ekrana veda edecek. İzleyiciler son olarak The Walking Dead 10. sezon 16. bölümü görme fırsatı buldu. Sezonun kalan 6 bölümü ise 28 Şubat 2021 tarihin itibarıyla Home Sweet Home bölümüyle yayınlanmaya başlayacak. Koronavirüs pandemisi, dizinin yayın takvimini bir hayli değiştirmiş durumda.

İzleyiciyi bekleyen bu 6 bölüm, Norman Reedus tarafından canlandırılan Daryl Dixon’ın geçmişindeki önemli sorulara da yanıt verecek. Aynı zamanda karakterin geleceğine de yön verecek. Daha önce sizlerle paylaştığımız gibi, TWD evrenine gelecek yan filmlerden birisi de Daryl hakkında olacak. Dolayısıyla yapımcılar bu karakterin gelişimine ekstra özen gösteriyor.

- Reklam -

The Walking Dead Dizisinin Daryl Dixon’ı, Aslında Merle Dixon Rolüne Aday Olmuştu

Uzun zamandır Yürüyen Ölüler ile özdeşleşen ve aynı evrende geçecek yeni yapımların da odağında olan Norman Reedus’ı Ballmastrz 9009, Sum1, American Dad!, Air ve Sunlight Jr. gibi yapımlarla da izleme fırsatı bulmuştuk.

The Walking Dead Daryl Dixon Norman Reedus

52 yaşındaki Amerikalı aktör, TWD’ye katılmadan önce ilk olarak Merle Dixon rolü için düşünülmüş. Merle seride Daryl’in kardeşi olarak karşımıza çıkıyor. Reedus, seçmelerde beklenenden daha üstün bir performans gösterince yapım ekibi onu Merle için değil Daryl için değerlendirmeye karar veriyor. Bunun, aktörün yeteneğine daha uygun bir tercih olacağına inanıyorlar.

Bu küçük rota değişimi ise Yürüyen Ölüler dizisinin en popüler karakterlerinden birisinin inşasında önemli bir rol oynamış oluyor. Böylece Daryl Dixon ete kemiğe bürünüyor.

- Reklam -

İlk olarak Robert Kirkman imzalı çizgi roman serisi ile karşımıza çıkan The Walking Dead evreninde, orijinal hikâye Daryl isimli bir karakter barındırmıyor. Daryl Dixon tamamen dizi için özel olarak yaratılıyor.

Ana seri final yapsa bile The Walking Dead evreni yeni maceralarla yoluna devam etmeye kararlı.

Peki siz bu tercih hakkında ne düşünüyorsunuz? Dizinin gelecek bölümlerinde Daryl hakkındaki beklentileriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Somag News

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Tıpkı Carol Peletie gibi, Daryl Dixon da dizi için özel olarak yaratılıyor.

    Bu bölüm hatalı olmuş. Carol çizgi romanlarda da var ama henüz hapishanedeyken intihar ediyor. Yani Carol baştan yaratılmış bir karakter değil zaten olan bir karakterin hikayesi değişmiş hali. Düzeltirseniz sevinirim.
    Bir de The Walking Dead dizisini aktif izleyen var mı? Ben 4. Sezonda bırakmıştım. Commonwhealth hikaye aracına gelindi mi? Gelindiyse bir göz atmayı düşünüyorum. Michonne öldü mü? Çizgi romanda Andrea Rick ile sevgiliydi ve ısırılarak ölmüştü. Andrea dizide çoktan öldü ama aynı sahneyi Rick’in dizideki sevgilisi Michonne için kullanabileceklerini düşündüm. Sonuçta çizgi romandaki Dale’ın ölümü dizide Bob’un ölümü olarak kullanılmıştı.
    Bir de Carl ve Rick olmadan fısıldayanlar kısımlarını nasıl işlediler?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çember - Mercan Alper

Çember: Mercan Alper, Sonsuz Döngülerden Çıkış Yolunu Öykülerle Arıyor

Türk Mitolojisi - Merve Köken | Yazarının Kaleminden

Türk Mitolojisi – Merve Köken | Yazarının Kaleminden