in

Warner Bros., “South Park” Lisans Anlaşmazlığı Nedeniyle Paramount’a Dava Açtı

South Park’ın 500 milyon dolarlık yayın hakları anlaşması, bir lisans anlaşmazlığı nedeniyle Warner Bros. Discovery ve Paramount arasında davaya neden oldu.

Warner Bros. "South Park" Nedeniyle Paramount'a Dava Açtı
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery, South Park dizisinin yayın haklarıyla ilgili bir lisans anlaşmazlığı nedeniyle Paramount Global’a dava açtı.

Yetişkinlere yönelik animasyon komedi dizisi, bir grup yaramaz ve kaotik ilkokul çocuğunun önemli popüler kültür meselelerini ve güncel olayları tartışmasını konu alıyor. İlk kez 1997’de yayınlanan dizinin şu ana dek 26 sezonu yayınlandı ve yeni sezon onayı aldığı için de 2027’ye kadar daha fazlası yolda.

Her sezonuyla eleştirel anlamda beğeni toplayan South Park, şu anda Paramount Global için büyük bir baş ağrısı yaratmış durumda. Warner Bros. Discovery, Paramount+ ile yaptıkları 500 milyon dolarlık bir anlaşma sonrasında South Park’ın tüm bölümlerinin HBO Max’te yayınlanmasına izin vermek üzere anlaşmıştı. Ancak Variety’nin haberine göre Warner Bros., Paramount Global’in South Park özel bölümlerini kendi dijital servisi olan Paramount Plus’a ekleyerek anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ediyor. Dava dosyasına göre HBO Max, yeni bölümler beklediği için yüksek bir değere sahip olan yayın haklarını satın aldı. Fakat özel bölümler Paramount+’ın daha fazla ilgi görmesine ve kullanıcının o yayın servisine kaymasına sebep oldu.

- Reklam -

Warner Bros. "South Park" Nedeniyle Paramount'a Dava Açtı

Warner Bros. Discovery, Paramount+’ın South Park Yayın Haklarını İhlal Ederek Yüz Milyonlarca Dolarlık Zarara Uğradığını İddia Ediyor

Dava dosyası ayrıca, HBO Max’in South Park’ın yayın haklarını alırken, her biri 10 bölümden oluşan üç yeni sezon (yani South Park 24, 25 ve 26 sezonları) sözüne dayanarak teklif verdiğini iddia ediyor. Gerçekte ise South Park 24. sezonu iki saatlik özel bölümlerden oluşurken, 25. sezonu altı normal bölümden oluşuyor. Henüz iki bölümü yayınlanmış olan 26. sezonunun da altı bölümden oluşacağı iddia ediliyor, bu da HBO Max’in anlaşmadan sadece 14 yeni bölüm aldığı anlamına geliyor.

Warner Bros. Discovery, yeni bölümlerin eski bölümlerden çok daha değerli olduğunu ve bu nedenle HBO Max’in South Park kütüphanesi için fazla ödeme yaptığını söylüyor. Dava dosyasında konuyla ilgili olarak şu cümle geçiyor:

“Warner/HBO, bu davayı haklarını korumak ve sanığın kötü niyetli davranışları sonucu uğranılan yüz milyonlarca dolarlık zararı tazmin etmek için açmaktadır.”

- Reklam -

Warner Bros. "South Park" Nedeniyle Paramount'a Dava Açtı

South Park yayın savaşlarıyla alay ederken, aynı olaylar şimdi artık kendi yasal sorununun konusu haline geldi. Post Covid, Post Covid: The Return of Covid ve The Streaming Wars bölümleri, dizi için HBO Max’in erişiminin olmadığı kritik anlardı. Bir Paramount yan kuruluşu olan MTV, Warner Bros. Discovery’nin yayıncıyla 2019 sözleşmesi kapsamında olması gerektiğini öne sürdüğü Paramount+ için özel yapımlar üretmek üzere 2021’de yaratıcılar Trey Parker ve Matt Stone ile 900 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

Bu davanın nasıl sonuçlanmasını bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orlando Bloom Carnival Row Finali Hakkında Konuştu

Orlando Bloom, “Carnival Row”un Final Kararının Neden Doğru Olduğuyla İlgili Konuştu

Pennywise Dizisi Welcome to Derry

Pennywise Geri Dönüyor: Stephen King’in İkonik Canavarı Kendi Dizisine Kavuşuyor