in

Philip K. Dick’ten Orwell’i Aratmayan Bir Toplum Eleştirisi: Alay Eden Adam

Philip K. Dick, George Orwell’in 1984’ünü aratmayan bir distopya romanı ile karşımızda. “Alay Eden Adam” raflardaki yerini alıyor.

Philip K. Dick - Alay Eden Adam
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick, Alay Eden Adam adlı romanı ile Türkçede. Eser dilimize Alfa Kitap tarafından dilimize kazandırılıyor.

Bilimkurgu edebiyatının en önemli yazarları arasında yer alan Philip K. Dick’in, George Orwell’in 1984 romanı ile kıyaslanan Alay Eden Adam kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Refah ve barışın zorunlu olduğu bir dünyada geçen distopik roman, mizah duygusuyla değişen ve yolundan çıkan hayatları konu alıyor. Orijinal adı The Man Who Japed olan eser ilk olarak 1956 yılında yayımlandı.

- Reklam -

1928 – 1982 yılları arasında yaşayan Amerikalı bilimkurgu yazarı Philip K. Dick, türün öncüsü sayılabilecek pek çok esere imza atmış bir isim. 1963 yılında Hugo Ödülü’ne layık görülen yazarın anısına 80’li yıllardan beri Norwecon tarafından Philip K. Dick Ödülü veriliyor. Blade Runner filmine ilham veren Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi?, The Man in the High Castle uyarlamasına konu olan Yüksek Şatodaki Adam; Karanlığı Taramak ve VALIS gibi eserlerle tanınan Dick’in güncel baskıları ülkemizde Alfa Kitap tarafından yapılıyor.

Philip K. Dick – Alay Eden Adam | Arka Kapak Tanıtımı

Philip K. Dick - Alay Eden Adam

Savaş ve açlık, Ahlaki İyileştirme tarafından dünyadan silinmişti. Artık barış ve refah zorunlu şeylerdi. Komiteleri, robot röntgenciler ve genç yandaşlar herkesin durumdan “memnun olduğundan” emin olmak için ellerinden geleni yapıyordu.

İnsanların belli sınırlar içinde düşünmesini sağlamak eğlence ve propagandanın çiçeği burnunda müdürü Allen Purcell’in işiydi. Ama Allen Purcell ahlak bekçilerinin hiç de hoşuna gitmeyen bir özelliğe sahipti: Mizah duygusuna!

- Reklam -

PKD’den Orwell’in 1984’ü kadar korkutucu, bugün kadar yakın bir geleceğin toplumsal eleştirisi.

Toplamda 216 sayfadan oluşan romanın Türkçe tercümesini Gonca Çelik üstleniyor. Ağustos 2021 itibarıyla okurların karşısına çıkan eserin editörlüğü Berna Kılınçer’e, grafikleri Füsun Turcan Elmasoğlu’na ait.

Bu kitap, yayınevinin şimdiye kadar yayımladığı 31. Dick eseri oldu. Yayınevinin bugüne dek yayımladığı Philip K. Dick kitaplarının tam listesine buradan göz atabilirsiniz.

Alay Eden Adam ve Philip K. Dick eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yarasa tarihin en uzun ucuşu kedi saldırısı

Tarihin En Uzun Uçuşunu Yapan Yarasa, Kedi Saldırısında Hayatını Kaybetti

Yeni Açlık Oyunları Filmi

Yeni Açlık Oyunları Filminde Çekimler 2022’de Başlıyor: Kuşların ve Yılanların Şarkısı Yolda