in , ,

Avatar: Son Hava Bükücü Dünyasından Tarifleri İçeren Resmi Yemek Kitabı Çıktı

Avatar: Son Hava Bükücü dünyasının leziz tarifleri aynı kitapta bir araya geliyor. “Avatar: The Last Airbender: The Official Cookbook: Recipes from the Four Nations” yayımlandı.

Avatar: Son Hava Bükücü Yemek Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: Son Hava Bükücü dünyasından yemek tarifleri içeren resmi bir kitap yayımlandı. Avatar: The Last Airbender: The Official Cookbook: Recipes from the Four Nations adını taşıyan eser seride yer alan yiyeceklerin tarifleri bulunuyor.

Avatar: Son Hava Bükücü hâlâ tüm dünyada severek izleniyor ve seri ile bağlantılı birçok proje yapılıyor. Bunlardan bir Netflix tarafından duyurulan live-action dizisi. 2022’de çıkması beklenen dizinin oyuncuları açıklanmış ve dizinin çekimlerinin başlandığı duyurulmuştu.

Seriye ait bir başka proje ise Amerika’da kutlanan Şükran Günü’ne özel çıkan yemek kitabı oldu. Avatar’dan ve aynı zamanda The Legend of Korra’dan da tarifler içeren kitap, okurları Avatar evrenine lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor.

- Reklam -

Avatar: Son Hava Bükücü Yemek Kitabı

Kitapta seriye ait birçok güzel ayrıntı bulunuyor. Bu yemek kitabı, mutfakta vakit geçirmeyi seven hayranlara, 4 ulusun yemek kültürünü yansıtan çeşitli tarifler sunuyor.

Avatar: Son Hava Bükücü Dünyasına Odaklanan Kitapta 4 Ulusa Ait Yemek Tarifleri Yer Alıyor

Kitap, Hava Gezginleri’nin tariflerine yer veren bölümle başlıyor. Mesela Keşiş Gyatso’nun meyveli turtası. Bu lezzetli turtayı, Aang’in Gyatso ile birlikte diğer keşişlerin üzerlerine fırlattığı kısımda çizgi dizide de görmüştük.

Festivallerde yer verdikleri atıştırmalıkları ile Ateş Ulusu da tatlıya önem veren topluluklardan. Örneğin alev sakızı en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında. Kitapta da tarifi yer alan alev sakızı, en merak uyandıran tariflerden biri. Diğer yandan, tatlı türü için Hava Gezginleri’e ait bir tarif yer almıyor.

Şekerleme deyince, kendi kendine büyüyen Jennamite şekerine yer vermemek olmazdı. Kral Bumi’nin Katara ve Sokka’yı tutsak etmek için kullandığı ve başta tehlikeli bir madde gibi gözüken büyüyen kristallerin, daha sonra zararsız, yenilebilir olduğu ortaya çıkmıştı. Okurlar, kitapta Toprak Krallığı’na ait tariflerin arasında bu şekeri de bulabilecek.

Kitaptaki tüm tarifler seri boyunca gördüğümüz yiyeceklerden oluşmuyor. Mesela Prenses Yue’nin adını almış bir tarif de mevcut: Yue Aykeki.

- Reklam -

Avatar: Son Hava Bükücü Yemek Kitabı

Aykeki, Çin mutfağında da yer alan bir tatlı. Ay Festivallerinde çay ile birlikte yeniyor ve geleneksel bir tatlı olma özelliği taşıyor.

Ayrıca kitapta Iroh’nun bakış açısıyla yazılmış, “The Jasmine Dragon Tea Shop” başlığı altında çay tarifleri de yer alıyor.

Avatar: Son Hava Bükücü hayranı olsun ya da olmasın, bu kitapta yer alan tarifler yemek yapmayı seven herkesin incelemesi gereken yemek kitapları arasında yer alıyor.

Sizler bu çalışma hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok Gişe Rakamları Spider-Man

Ön Satışa Çıkan Spider-Man: No Way Home Biletleri Yüzünden Büyük Sinema Siteleri Çöktü

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Ant-Man 3 Yönetmeni “Quantumania”nın Çekimlerinin Tamamlandığını Duyurdu