in

Yazar B. Güney Ulutaş Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

B. Güney Ulutaş yaşamını yitirdi. Kopuklar adlı romanın yazarı, henüz 41 yaşındaydı. Ölüm haberi Can Yayınları tarafından duyuruldu.

B. Güney Ulutaş
- Reklam -
- Reklam -

B. Güney Ulutaş hayata veda etti. Can Yayınları tarafından yayımlanan Kopuklar romanının yazarı Ulutaş, henüz 41 yaşında aramızdan ayrıldı. Haber, yayıncısının sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

2016 yılında Can Yayınları tarafından yayımlanan Kopuklar romanının yazarı B. Güney Ulutaş hayatını kaybetti. Ölüm nedeni ise şu an için açıklanmadı.

Can Yayınları, sosyal medya üzerinden duyurduğu acı haberde şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“Sevgili yazarımız Güney Ulutaş’ı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”

“Kopuklar” Romanının Yazarı B. Güney Ulutaş 41 Yaşında Hayatını Kaybetti

1981’de Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen ve tam adı Belma Güney Ulutaş olan yazar, üniversite eğitimini İzmir’de tamamladı. 1999’da Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Dramatik Yazarlık Bölümü’ne başlayan yazar, 2005’te Tezer Özlü’nün Yaşamı, Sanatı ve Bir Oyun – Erken Ölmüş Romantiklerin Gölgesinde başlıklı teziyle mezun oldu.

Bir dönem TRT’de senarist ve metin yazarı olarak görev aldı. Oyunlar kaleme aldı. Suat Taşer Kısa Oyun Yarışması’nda Karakutu ve Rahip Broken’in Ölümü adlı oyunlarıyla başarı ödüllerine layık görüldü.

B. Güney Ulutaş ölüm haberi

- Reklam -

Kanıt adlı polisiye dizinin yazar ekibinde de yer alan B. Güney Ulutaş, çeşitli senaryolar da yazmış bir isim. Yemin (2007) ve Bahar Dalları (2008) adlı senaryoları da bulunan Ulutaş, reklam ve metin yazarı olarak da uzun yıllar çalışmıştı.

Yazarın ilk kitabı Kopuklar ise çocukluk yıllarını yetimhanede geçiren bir avukatın sürpriz bir şekilde gelen iş teklifiyle değişen hayatını konu alıyor. Zucco Konstant, annesinin yazdığı kayıp romanı bulmak üzere maceraya sürüklenirken aynı zamanda kendine dair bazı gizemleri de çözmek durumunda kalıyor.

Ulutaş, Merve Koçak Kurt’a verdiği bir söyleşide roman hakkında, “Kopuklar, baskı ve zorbalığa karşı direnen bir sevgi hikâyesi,” ifadesini kullanmıştı.

B. Güney Ulutaş imzalı Kopuklar kitabını okumuş muydunuz? Yazara ve çalışmalarına dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Can Yayınları, Ahmet Yesevi Üniversitesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. İntihar falan mı acaba, niçin söylemediler ki?

    Kopuklar eseri de vardı bende. Bir ara okuyayım bari.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  3. Avatar for C_A C_A dedi ki:

    Işıklar içinde uyusun, çok genç yaşta gitmesi çok üzücü. Bayağı birikim sahibi bir yazarmış

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Hiçbir kitabını okumamış olsam da Kanıt gibi bir dizide yazarlık yapmış olması bile kaybın büyüklüğü konusunda bana fikir veriyor. Işıklar içinde uyusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stranger things 4 sezon uzun ve epik

Stranger Things 4. Sezon Şimdiye Kadarki En Uzun ve Epik Sezon Olacak

Suzume no Tojimari fragmanı

Your Name ve Weathering with You Yönetmeninin Yeni Filmi “Suzume no Tojimari”den İlk Fragman