in

Stranger Things 4. Sezon Şimdiye Kadarki En Uzun ve Epik Sezon Olacak

Stranger Things 4. sezon şu ana kadarki en uzun sezon olacak. Duffer Kardeşler, yeni bölümler için epik fantazi destanı Game of Thrones’u referans gösterdi.

stranger things 4 sezon uzun ve epik
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things 4. sezon hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Serinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer yeni sezonun şu ana kadarki en uzun sezon olacağını kaydetti. İkili ayrıca 4. sezonun, yapımın “Game of Thrones sezonu” olacağını ifade etti.

Netflix’i Netflix yapan diziler arasında yer alan Stranger Things ilk olarak 2016 yılında yayınlanmaya başladı. 1980’lerin kurgusal kasabası Hawkins’te geçen yapım, bir grup çocuğun başına gelen sıra dışı olayları konu alıyor. Dizi, popüler kültür göndermeleri ve Stephen King romanlarını andıran atmosferiyle kendisine geniş bir izleyici kitlesi bulmayı başardı. Yayınlandığı dönemlerde kanalın en popüler işleri arasına giren dizi, şimdi 4. sezon için gün sayıyor.

3. sezonu Temmuz 2019’da yayınlanan dizi, Koronavirüs pandemisi nedeniyle ciddi bir gecikme yaşadı. Öte yandan yapımcılar, aranın bu kadar uzamasının tek sebebinin pandemi olmadığını söylüyor. Görünüşe göre bölüm sürelerinin de uzatılması prodüksiyon sürecinin uzamasına neden olan etkenlerden birisi.

- Reklam -

Stranger Things 4. Sezon Bölüm Süreleri 1 Saati Aşacak

Deadline’a konuşan Matt ve Ross Duffer, dizinin 4. sezonunda her bölümün bir saatten uzun süreceğini ifade ediyor. Duffer Kardeşler, Upside Down’ın dünyasını istedikleri seviyede ortaya çıkartmak için böyle bir tercih yaptıklarını ve bu nedenle sezon için toplam çalışma sürecinin öncekilerin iki katı olduğunu açıklıyor.

Matt Duffer şunları kaydediyor:

“Bir sezondan az süreye sahip bir bölümümüz olduğunu sanmıyorum. İlk sezonda 35 dakikalık bölümler vardı. Bu sezon süreler çok zun. Bu nedenle 4. sezonun herhangi bir sezonun uzunluğunun neredeyse iki katı olduğunu düşünüyorum. Yani sürecin bu kadar uzun sürmesinin bir nedeni de bu. Bu sezon destansı bir kaliteye sahip. Farklı bir his olduğu kesin.”

stranger things 4 sezon duffer kardeşler açıklamaları

Geçen sezon yaşananlardan sonra 4. sezon hem Kaliforniya hem Rusya hem de Hawkins setinin olduğu Indiana dahil birçok çekim yerine sahip. Dizinin yaratıcıları, bu sezon her karakterin ayrı hikâyeleri olduğu için “Stranger Things’in Game of Thrones sezonu” ifadesini kullanıyor.

Matt Duffer, bu benzetmeyi şu şekilde açıklıyor:

“Şakayla karışık buna Game of Thrones sezonumuz diyoruz. Çünkü hikâye çok geniş bir yüzeye yayılmış durumda. Bu nedenle sezonla ilgili benzersiz bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Joyce ve Byers Ailesi, 3. sezonun sonunda kasabadan ayrıldı. Kaliforniya’dalar… ve sonra, Hopper Rusya’da. Tabii Hawkins’te kalan bir grubumuz da var. Hepsi birbirine bağlı üç hikâyeye sahibiz. Hepsi iç içe geçmiş ama birbirlerinden de farklı tonlarda.”

- Reklam -

Stranger Things 4. Sezon ile Bazı Sorular Yanıtlanacak

Ross Duffer ise şöyle konuşuyor:

“Sezonun bu kadar büyük bir hâle geleceğini bilmiyorduk. Bu sezon anlatmak istediğimiz hikâyenin yarısına gelene kadar durumun farkına bile varmadık. Game of Thrones’a atıfta bulunduğumuz şey bu. Ama aynı zamanda bizim için asıl önemli olan, izleyicilere bazı cevaplar vermeye gerçekten başlamak istedik.”

Stranger Things 4. sezon netflix dizisi

Giderek daha karanlık tonlara sahip olan dizinin devam bölümleri hayranlar tarafından merakla bekleniyor.

Stranger Things 4. sezon 27 Mayıs 2022 tarihinde ilk kısmı ile yayında olacak. Sezonun ikinci kısmı 1 Temmuz’da yayına girecek. Dizi ise 5. sezon ile final yapacak.

Sizin yeni sezondan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Superhero Hype

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Issız Ev - Rabia Elif Özcan | Çevirmenin Çemberi

Issız Ev – Rabia Elif Özcan | Çevirmenin Çemberi: “Kıyamete Ekilen Tohumlar”

B. Güney Ulutaş

Yazar B. Güney Ulutaş Genç Yaşta Hayatını Kaybetti