in

Stranger Things 4. Sezon Çekimleri Devam Tarihi Açıklandı

Stranger Things 4. sezon çekimleri kaldığı yerden devam edecek. Netflix dizisinin prodüksiyona dönüş takvimi açıklandı.

Stranger Things 4. Sezon Çekimleri Koronavirüs Devam Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in sembol dizilerinden birisi olmayı başarmış Stranger Things 4. sezon çekimleri için kaldığı yerden devam kararı çıktı. Yapımın 4. sezon çalışmaları tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi nedeniyle yarıda kalmıştı.

Temmuz 2019’da 3. sezonu ile izleyici ile buluşan dizi, geçen eylül ayında 4. sezon onayını kapmıştı. Sonrasında kısa bir tanıtım da yayınlanan yapım, Covid-19 salgını nedeniyle çekimlere ara vermek zorunda kalmıştı.

Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıktığı iddia edilen ve kısa sürede bir pandemiye dönüşen salgın, dünya çapında pek çok sektörü durma noktasına getirmiş; milyonlarca insanı da eve hapsetmişti. Salgın şimdilerde pek çok ülkede kontrol altında gözükse de bazı ülkeler de salgının ciddi yanı ile yeni yeni tanışıyorlar.

- Reklam -

Stranger Things 4. Sezon Çekimleri Koronavirüs Devam Tarihi

Yine de çoğu ülke ekonomilerinin daha fazla durmaması için “normalleşme” süreçlerini başlattı. Netflix de yeni normalde nasıl bir çalışma sistemi izleyeceklerine dair tedbirlerini açıklamıştı.

Stranger Things 4. sezon çekimlerinin de devam tarihi sonunda ortaya çıktı. Dizinin prodüksiyonu 17 Eylül 2020 tarihinde kaldığı yerden devam edecek.

Stranger Things 4. Sezon Yayın Tarihi 2021 Baharına Kalabilir

Normal şartlar altında dizinin 4. sezonunun 2020’nin sonunda ya da 2021’in başında izleyici ile buluşacağı öngörülüyordu. Ancak Corona Virüsü süreci pek çok yapımın takvimini altüst etti. Bu durumda diziyi en erken 2021 yılının ikinci yarısında izleyebileceğiz gibi duruyor.

Dizinin çekimleri, ABD’nin Georgia eyaletinde gerçekleştiriliyor. Eyalette bugün itibarıyla toplam onaylanmış vaka sayısı 87.709. Yaşanan toplam ölüm ise 2.849. Salgın, ülkenin diğer eyaletlerine göre burada daha kontrollü gidiyor.

- Reklam -

3. sezonun ile ilk dört haftasında 64 milyon izleyiciye ulaşan yapım, Netflix’in en gözde işlerinden birisi olmuştu. Dizinin 4. sezonunun, iki kısım halinde yayınlanması ve böylece final yaparak ekranlara veda etmesi ihtimali de konuşulanlar arasında.

Stranger Things - Steve Harrington - Joe Keery

Matt Duffer ve Ross Duffer tarafından yaratılan dizi dram, fantazi ve korku türlerini bir araya getiriyor. 80’li yıllarda geçen dizi, bir grup çocuğun yaşadığı fantastik maceraları konu alıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, David Harbour, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton ve Joe Keery gibi isimler yer alıyor.

Peki siz Stranger Things 4. sezon bölümlerinden neler bekliyorsunuz? Sizce dizi final yapacak mı? Teori ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Test: Stranger Things 3. Sezona Ne Kadar Hakimsin?

Kaynak: The Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

On Sözcükte Çin - Yu Hua

On Sözcükte Çin: Yu Hua, Kültür Devrimi Sonrası Çin’i Anlatıyor

Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmi Yüzüklerin Efendisi

IndieWire Açıkladı: Tüm Zamanların En İyi 40 Fantastik Filmi