in

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları “Günler Haritası” ile Geri Dönüyor

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları’nın maceraları uzun bir aradan sonra serinin dördüncü kitabı “Günler Haritası” yakında bizlerle.

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları #4: Günler Haritası
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Ransom Riggs’in ilk kitabını 2011 yılında yayımladığı fantastik serinin dördüncü kitabı Günler Haritası uzun bir aranın ardından Türk okuyucularıyla buluşuyor. Kırk yaşındaki yazarın yeni kitabında tuhafların parçalanan dünyalarını yeniden inşa etme çabalarına tanıklık edeceğiz.

Ülkemizde de serinin ilk kitapları ilgiyle karşılanmış ve belirli bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Serinin ilk kitabı 2016 yılında Samuel L. Jackson ve Eva Green’li kadrosuyla Tim Burton yönetmenliğinde sinemaya da uyarlanmıştı. Hikâyenin aslına sadık kalmayı tercih etmeyen film hayranları tarafından sertçe eleştirilse de ortaya başarılı sayılabilecek bir iş çıkmıştı.

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları #4: Günler Haritası – Ransom Riggs | Arka Kapak Tanıtımı

Gunler HaritasiGünler Haritası’nda Bayan Peregrine’in vesayeti altındaki çocuklar Amerika’da yepyeni bir maceraya atılıyorlar.

- Reklam -

Tuhafların dünyasını yerle bir eden savaştan sonra döngüler ve tuhaf halk hayatlarını yeniden kurmaya çalışmaktadır. Jacob Portman da savaştaki rolünden sonra evine, Florida’ya dönmüştür. Hayatının normale döndüğünü sanan Jacob, arkadaşlarının sürpriz ziyaretiyle aslında tuhaflıkların peşini bırakmayacağını fark eder. Tam da istediği gibi.

- Reklam -

Dedesi hakkında daha önce hiç bilmediği yeni şeyler öğrenen Jacob, bir gölge avcısı olarak dedesinin izinden gitmeye ve Amerika’daki tuhaflara yardım etmeye karar verir. Yepyeni tuhaflıklara ev sahipliği yapan Amerika, tuhaflar için kanunsuz bir kıtadır. Jacob ve arkadaşları kendilerini eskisinden bile daha büyük bir tehlikenin içinde bulacaklardır.

Aslı Dağlı tarafından çevrilen ve ciltli baskısıyla ön plana çıkan kitap 19 Nisan’da raflardaki yerini alacak. Tuhafların macerasını özleyenler ve sabırsızlananlar İthaki Yayınları’ndan çıkan kitabı ön satışla da temin edebilirler.

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

from hell ust

Alan Moore’un “Cehennemden Gelen”i Raflarda

Çin Masalları

Asırlık Kitap “Çin Masalları” Türkçeye Kazandırıldı