in

Deniz Tarsus Uzun Bir Aradan Sonra “Ben Murtaza” ile Öykü Dünyasına Dönüyor

Ödüllü öykücü Deniz Tarsus, uzun sayılabilecek bir aranın ardından yeni kitabı ile karşımıza çıkıyor. “Ben Murtaza” raflarda!

Ben Murtaza - Deniz Tarsus
- Reklam -
- Reklam -

Deniz Tarsus, uzun bir aradan sonra yeni öykü kitabı Ben Murtaza ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Alakarga Sanat Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

1987, Bodrum doğumlu Deniz Tarsus, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun oldu. Öyküleri dergi ve dijital platformlarda yer aldı. Kısa filmleri Antalya Altın Portakal Film Festivali olmak üzere pek çok festivalde izleyici ile buluştu.

İlk öykülerini içeren Ozo Ozo Çakta 2012 yılında Dedalus Kitap etiketiyle yayımlandı. 2013’te Ayrıkotu, 2015 yılında ise İt Gözü Can Yayınları tarafından yayımlandı. İt Gözü ile Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne ve Gio Öykü Ödülü’ne layık görüldü. Babam Bir Astronot adını taşıyan çocuk kitabı 2014’te Can Çocuk imzasıyla yayımlandı.

- Reklam -

Şimdi ise uzun sayılabilecek bir aranın ardından Tarsus öyküleri ile raflara geri dönüyor. Yazar, yeni kitabında yeni bir yayınevinde karşımıza çıkıyor. Ben Murtaza adını taşıyan eseri yavaş yavaş raflardaki yerini almaya başlıyor.

Ben Murtaza – Deniz Tarsus | Arka Kapak Tanıtımı

Ben Murtaza - Deniz Tarsus

“Çok sevip saydığım bir kimseyi anlatacağım sana Selim beyi. İlhami Ziya kardeşimi. Kendisi mucittir. Aklı mantığı hep kıymetli. Şehir işgal altında. Ona rağmen hayat aksamadan devam ediyor. Sanki hiç işgal yokmuş gibi, civarda keyfi kıyak dolaşıyor gavatlar. Bir de garip ki şehir aslında açlık yokluk içinde kıvranıyor. Of! Görme hali!”

- Reklam -

Çağdaş öykücülüğümüzün güçlü kalemlerinden Deniz Tarsus, yeni bir kitapla, Ben Murtaza öyküleriyle geliyor. Yepyeni bir anlatıcıyı, yeni, yaşamın içinden, edebiyat geleneğimizin göğsünden hikâyeleriyle okuyacaksınız. Edebiyatımızın kalıcı eserlerinden biri olmaya aday, Ben Murtaza.

Toplamda 160 sayfadan oluşan eser Ocak 2021 itibarıyla bizlerle.

Peki siz daha önce Deniz Tarsus ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazarın eserlerine ve yeni kitabına dair yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tomb raider dizisi

Netflix, Tomb Raider Dizisi Hazırlıklarına Başladı

Donnie Darko 2 Richard Kelly

Donnie Darko 2 Geliyor: Richard Kelly Devam Filmi Üzerine Çalışıyor