in

Philip K. Dick’den Bir Palavracının İtirafları Bizlerle!

Philip K. Dick’in “Bir Palavracının İtirafları” adlı eseri Alfa Yayınları aracılığıyla bizlerle!

bir palavracinin itiraflari ust
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Yayınları bizleri diğer yayınevinin elinden kurtarıp sevilen bilimkurgu üstadı Philip K. Dick‘in kitaplarıyla buluşturmaya devam ediyor. Sıradaki kitap ise Bir Palavracının İtirafları!

Bir Palavracının İtirafları alışılagelmiş bilimkurgular gibi değil. Hatta bilimkurgu öğeleri yok denebilir. Yazarın bilimkurgu eserlerine girmeden önce yazdığı bir kitap olduğu için buna çok da şaşırmamak gerek. Ancak bu sizi korkutmasın zira yazar diğer kitaplarındaki teknolojik konseptler yerine psikoloji, paranoya gibi konulara önem vermiş. Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? veya Alfa Ayının Kabileleri gibi romanlarında teknolojinin içine psikoloji ve felsefenin ne kadar iyi yedirildiğini düşünürsek bu kitabı da sırf bunun için okuyabilirsiniz.

Alper Kaan Bilir tarafından dilimize kazandırılan Bir Palavracının İtirafları satışa çıkmış bulunmakta.  Tanıtım bülteni ise şöyle:

- Reklam -
- Reklam -

bir palavracinin itiraflariBütün işaretler 23 Nisan 1959’da dünyanın sonunun geleceğini gösteriyordu. Fay ve Charlie Hume iki kızlarıyla birlikte Kuzey California Marin County’de, taşranın ücra bir köşesinde yaşıyor. Kara suratlı dört koyun, collie cinsi bir köpek, ithal ördekler ve arapatlarıyla görünürde Disneyvari bir yaşam. Gerçek şu ki Humeların dünyası bütün dünyayla birlikte kısa bir süre içinde yok olacaktı. Gelgelelim zina, delilik, fantazi ve badmintonla meşgul Humeların buna aldırış etmediği kesindi. Günün birinde, Fay’in uçuk kaçık fikirleri yüzünden yarı deli gözüyle bakılan ağabeyi Jack Isidore bu hayata katılmak zorunda kaldığında asıl tehlikeli olanların kaçıklar değil, normaller olduğu apaçık belli olur. 1950’ler California’sındaki hayatın komik ve fazlasıyla doğru bir tasviri…”
–Rolling Stone

“Dick bizi gerçeklik ve delilikle, zaman ve ölümle, günah ve kurtuluşla eğlendiriyor. O, bu toprakların Borges’i.”
–Ursula K. Le Guin

İyi bilim kurguya, iyi edebiyata evet diyenler için mutlaka okunması gereken bir klasik. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

superman red son ust

YKY’den Superman: Red Son Sürprizi!

daredevill korkusuz

Daredevil: Korkusuz Üç Farklı Kapağıyla Çıktı!