in ,

Kâğıt Krizi Britney Spears’ı da Etkiledi: Ünlü Müzisyen, Kitabını Yayımlatmakta Güçlük Çekiyor

Britney Spears, dünya çapında etkisini hissettiren kâğıt krizi nedeniyle hayat hikâyesini anlattığı kitabını hâlâ yayımlatamadı.

Britney Spears kağıt krizi kitap
- Reklam -
- Reklam -

Britney Spears, dünya çapında birçok ülkede etkileri hissedilen kâğıt bulma problemi nedeniyle kitabını okurlarla buluşturamıyor. Yıldız sanatçı, hayat hikâyesini anlattığı eser için yayıneviyle 15 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Dünya genelinde yaşanan kâğıt krizi, Britney Spears’ı da etkiledi. Grammy Ödüllü Amerikalı müzisyen Spears, müziğiyle tüm zamanların en çok dinlenen sanatçıları arasında yer alıyor. Sanatçı 2009 yılında Guiness Rekorlar Kitabı’na 21. yüzyılın En İyi Kadın Şarkıcısı olarak girmişti.

Ünlü müzisyen yaşam öyküsünü anlattığı bir kitap için Şubat 2021 tarihinde Simon & Schuster adlı yayıneviyle 15 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atmıştı.

- Reklam -

Bu anlaşma, Obama çiftinin Penguin Random House ile gerçekleştirdiği 60 milyon dolarlık anlaşmadan sonra bir kitap yazarıyla imzalanan en yüksek tutar olarak kayıtlara geçti.

TMZ’ye açıklamalarda bulunan Britney Spears’a yakın kaynaklar, ünlü müzisyenin kitabını tamamladığını ancak kâğıt tedarikinde yaşanan problemler nedeniyle eserin basılamadığını öne sürdü.

Britney Spears İmzalı Kitabın Çıkış Tarihi Ertelenecek

Eserin kâğıt krizi nedeniyle basılamadığını aktaran kaynaklar, kitabın ilk etapta Ocak 2023’te raflara çıkmasının planlandığını fakat bu tarihin erteleneceğini de aktardı.

Kitabın yayımlanacağı yeni tarih için herhangi bir planlama duyurulmadı. Öte yandan kitabın resmi adı da henüz açıklanmadı.

Martta Publishers Weekly’de yer alan bir raporda, Koronavirüs pandemisi sırasında kitap talebinin artması ve kâğıt fabrikalarındaki işçi sayılarının azalması; tedarik zincirindeki sıkıntının ana nedeni olarak gösteriliyor.

- Reklam -

Britney Spears kitap

Spears’ın yaşam hikâyesini takip etmesi beklenen kitapta sanatçının küçük yaşta ünlü olması ve babasının vasiliği altında yaşadığı dönem hakkındaki ayrıntıların ele alınması bekleniyor. Ünlü müzisyen henüz kitabın içeriğine dair resmi bir açıklama yapmış değil.

Geçen yıl, kâğıt krizi nedeniyle Rusya’daki yayınevlerinin kapanmanın eşiğine geldiğini haberleştirmiştik. Öte yandan global ölçekte yaşanan bu krizin, Türkiye’deki kitap fiyatlarının ekstrem artışındaki tek neden olmadığı biliniyor. Bütün baskı ve dağıtım maliyetlerinde dövize endeksli olan Türkiye’de, kitap üretimi son yıllarda %300’e varan oranlarda daha pahalı olmaya başladı.

Kâğıt krizinin geldiği boyuta dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    Bundan on sene sonra e-kitaplar zirveye oturacak…

  2. Avatar for Lucifer Lucifer dedi ki:

    Cinius’a ateşle bir şeyler bak nasıl basıyorlar hemen.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Cinius diyince aklıma gelen tek kitabın bu olması peki :rofl: :rofl: :rofl:

  4. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    15 milyonu vermece olunca salağa mı yatıyorlar acaba :joy: Yoksa kitap direk bestseller :joy:

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Ben de benzer şeyler düşündüm. Şu an bile ne kitaplar basılıyor. Britney’e mi kalmadı kağıt yani xd Acaba dedim o buhranlı zamanlarının tekrar halkın ağzına sakız olmasından çekinip mi vazgeçti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

ölümcül takip Chugyeogja inceleme

Ölümcül Takip (Chugyeogja) İncelemesi: Güney Kore Sineması, Medyatik Seri Katillere Karşı

İnsanlığı Uzaylılar Konusunda Uyaran Adam Tutuklandı

İnsanlığı “Ejderhalar ve Uzaylılar Arasındaki Savaşa” Karşı Uyarmak için Uzay Kuvvetleri Üssüne Kamyonla Girmeye Çalıştı