in

Çağdaş Türk Edebiyatı Eserleri İngilizceye Çevriliyor

Koç Üniversitesi Yayınları ve Imprint Press’in ortak projesi Imprint, Türkçenin önemli eserlerini yabancı okurlarla buluşturmayı hedefliyor.

Çağdaş Türk Edebiyatı Eserleri İngilizce Çeviri Koç Üniversitesi Yayınları
- Reklam -
- Reklam -

Ana dilimizde yazdığı için gurur duyduğumuz yazarları dünyanın geri kalanıyla paylaşamamak, biz Türk edebiyatı okuyucuları için ciddi bir sorun. Öne çıkan birkaç yazara ait olanlar dışında pek çok Türkçe eser yabancı dillere çevrilmemiş durumda.

Koç Üniversitesi Yayınları’nın yeni dizisi Imprint, bu alandaki boşluğu doldurma amacını taşıyor. İngiltere temelli yayınevi Imprint Press ile ortak yürütülen bu proje, çağdaş Türk edebiyatının saygın eserlerinin İngilizce çevirilerinden oluşuyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında dizinin ilk iki kitabı satışa sunuldu. Bunlardan ilki, İhsan Oktay Anar’ın Kitab-ül Hiyel adlı romanı. The Book of Devices adıyla yayımlanan eser, çeviride Türkçe konusunda akademik çalışmalarıyla da bilinen Gregory Key’in imzasını taşıyor. Türkçesi İletişim Yayınları tarafından yayımlanan kitap, 19. yüzyılda yaşayan üç Osmanlı mucidinin hayatını konu alıyor. Satışa sunulan diğer kitap ise şair Ahmet Güntan’ın Esrariler adlı, şiirsel fragmanlardan oluşan eseri. The Tribe of Esraris adıyla yayımlanan bu eserin çevirisi, Ali Alper Çakır tarafından yapıldı.

- Reklam -
- Reklam -

Dizinin devamında hangi isimlerin çevrileceği henüz bilinmiyor. Yine de bu proje Türk edebiyatının uluslararası tanınırlığına yeni bir soluk getireceğe benziyor. Siz hangi eserlerin çevrildiğini görmek isterdiniz?

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Bu başlık neden gariban kalmış böyle yahu. Müthiş bir proje! Kesin şekilde desteklenmesi lazım. Takdir ettim.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Harika proje. Umarım başarılı olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

haftanin kitabi 92 hanimlar ve beyler

Haftanın Kitabı #92 – Hanımlar ve Beyler

savaskiran ust

Brandon Sanderson’ın Beklenen Kitabı “Savaşkıran” Ön Siparişte!