in

Çin, Star Wars Kitaplarına Doyacak

Disney’in Çin planları dikkat çekiyor. Star Wars’un Asya’da bilinirliğini artırmak için pek çok Yıldız Savaşları romanı Çinceye çevrilecek.

Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Çin’in en büyük çevrimiçi yayıncılarından biri olan Tencent ile anlaştı. İki şirket Çin’e özel bir Star Wars e-kitabı için bir araya geliyor. Ayrıca, eski 40 Star Wars e-kitabı da Çin’de ilk defa yayımlanacak.

Disney tarafından çıkarılan yeni filmleri eleştirilmeye devam ederken efsane serinin kırk kitabı da ilk hafta için ücretsiz olarak Çinli hayranlarla buluşacak. İki şirket, His Majesty the King mahlasını kullanan ünlü bir Çinli internet romancısı üzerinde duruyor. Söylenenlere göre kendisinden Çin’e has özellikler taşıyan özgün bir Star Wars hikâyesi istenmiş. Star Wars’un resmi Weibo sayfasına göre hikâye, Çin’e özgün hikâye anlatım tekniklerini de içerecek. Söz konusu yazarın kitaplarından biri, 2016’da Tencent tarafından çizgi filme uyarlanmıştı.

China Literature CEO’su Wu Wenhui, Çinli okuyucuların Star Wars serisine iyice ısınmasını ve serinin Çin’de daha da ünlenmesini umduğunu söyledi. Disney yetkililerinden biri de aynı heyecanı paylaşarak ünlü seriyi, Çinli okurların beğenisine sunacak olmaktan memnun olduğunu belirtti.

- Reklam -

Çin’de 454 Milyon Çevrimiçi Kitap Okuru Var

Çinlilerin, Yıldız Savaşları ile hiçbir zaman sıkı bir bağ kuramadığını gözlemleniyor. 1970’lerde Star Wars çıktığında Çin kültürel devrimin ardından yeni yeni toparlanmaya başlamıştı. Batı’dan gelen popüler kültürel ürünleriyse Çin’de büyük etki uyandıramadı. Bu da Çinlilerin, diğer ülkedeki gençlerin aksine Star Wars’la büyüyememesi sonucunu doğurdu.

- Reklam -

Serinin, Çin gibi büyük bir ülkeye adım atacak olması iki şirketi de heyecanlandırmış. Çin’de çevrimiçi okuyucu sayısının 454 milyona ulaştığı da göz önünde bulundurulursa, seri büyük bir hayran kitlesi kazanmayı hedefliyor demektir.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian

The Mandalorian’a İlk Tepkiler Gelmeye Başladı

facebook mark zuckerberg

Facebook’a 35 Milyar Dolarlık Dava Açıldı