in

Karanlık Kitaplık Serisinde Yeni Adım: Clive Barker’dan Dokudünya

İthaki Karanlık Kitaplık serisinde 11 numara bir Clive Barker kara fantazisi, “Dokudünya” oldu.

clive barker dokudunya ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Karanlık Kitaplık serisi hız kesmeden devam ediyor. Serinin 10. kitabı, Joe Hill’in ilk defa Türkçeye çevrilen roman İtfaiyeci’ydi. Bir sonraki kitabın Clive Barker’a, üstelik kendi külliyatının en önemli çalışmaları arasında gösterilen Weaveworld’ü olmasıysa, beklentilerimizin bile ötesine geçen bir haber.

Barker, 1987’de yayınlanan bu kara fantazya romanında iyi ile kötünün, bilinen ile bilinmeyenin çatışmasını yine hayal gücünün ve dehşetin sınırlarını zorlayarak anlatıyor. İnsanı kendi bilinçdışıyla bağ kurdurtarak geçmiş ve geleceğin bilinmezine hazırlayan sanat ve nesnesi, Barker’ın hikâyesinde somutlaşıyor. Kötülüklerden sakınan varlıkların sığınağı ve hatırlanmayan bir geçmişin günümüz dünyasında var olabilme aracı hali, onu yok etmek isteyenler ile korumak isteyenler arasında kıyasıya bir mücadeleye sebep oluyor. Barker, bildiğimiz dünyanın arka sokaklarında bilinmeyen dünya için verilen bu gizli savaşı, kendine özgü korku, gerilim ve dehşetle hafızalara kazındırıyor.

Yazarın önemli işleri arasında sayılan bu 656 sayfalık kara fantazi romanının tanıtım bülteni şöyle:
“Clive Barker o kadar iyi bir yazar ki her okuduğumda nutkum tutuluyor.”
—Stephen King

- Reklam -

“Çağımızın en büyük düş ustalarından.”
—Quentin Tarantino

“Clive Barker, Lovecraft’tan sonra, bir türü bütünüyle değiştirmiş nadir yazarlardan.”
—China Mieville

dokudunyaYazar, sanatçı ve yönetmen Clive Barker, 30 yıldan uzun bir süredir kâbuslarını bizimle paylaşmaya devam ediyor. Dokudünya da ancak Barker’ın zihninden çıkabilecek bir ölçekte, korkunun fantastikle harmanlandığı bir epik.

Kâhinsoylular denen bir tür, uzun yıllar insanlar arasında yaşamış, büyü gücüne sahip varlıklardı. Fakat Musibet denen bir kötülük Kâhinsoyluları avlamaya başlayınca onlar da tüm güçlerini ayrı bir düzlem yaratmaya harcadılar. Bir halının desenlerinde gizlenen bu düzlemde hem Musibet’ten hem de habis insanlardan uzakta hayatlarını sürdürmeye devam ettiler.

Dokudünya denen bu düzlemin her zaman bir insan gardiyanı olurdu. Fakat son gardiyan yaşlı Mimi ölüm döşeğindeydi ve düzlem artık korumasızdı. Dokudünya’nın peşindeki gizemli güçler halıyı ele geçirmek için harekete geçtiğinde karşılarında Mimi’nin torunu Suzanna’yı ve Cal isimli bir genci bulacaklardı.

- Reklam -

Bir yerlerde, Musibet de kıpırdanmaya başlamıştı.

Gözlerini dört aç.

Aramızdalar.
Çevirisi Cihan Karamancı’ya ait roman ön siparişe açılmış durumda. Kitabın resmi çıkış tarihiyse 2 Kasım 2018.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Daha önce hiç Clive Barker okumadım. Adını çok duyuyorum ve merak ettiğim yazarlardan. Merakla çıkışını bekliyoruz.

  2. Avatar for Corvo Corvo dedi ki:

    6-7 sene önce clive barker’s jericho adlı bir oyun oynamıştım, hala etkisi sürer bende. Tavsiye ederim.

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Sende bizim tayfadasın demek. Bende o oyunu oynadım ve çok pis tırsmıstım. Kitap mitap o zamanlar hayatımda sıfıra yakındı diyebilirim. Ama şimdi farkettim ki çogu güzel şey kitaplardan esinlenerek yapılıyormuş

  4. Avatar for Corvo Corvo dedi ki:

    Şu yaşımda korkudan bioshock bile bitiremeyen ben o oyunu nasıl bitirmişim hayret ediyorum :smiley:
    Ama her sahnesi aklımda neredeyse

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

topragin sonu ust

“Hava Uyanıyor” Serisinin Üçüncü Kitabı Geliyor!

The Council ust

The Council: Washington, Napolyon ve İlluminati Bir Adaya Düştüğünde