in ,

Game of Thrones Aktörü Son 2 Kitabın Çoktan Yazıldığını Söyledi, G.R.R. Martin Yalanladı

Dizide Barristan Selmy rolünü canlandıran Ian McElhinney Game of Thrones kitaplarının çoktan yazıldığını ancak yayınlanması için dizinin bitmesinin beklendiği iddiasında bulundu.

game of thrones grr martin kitap
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisi izleyiciler tarafından ateşe tutularak sona yaklaşıyor. Peki ana hikayeyi anlatan kitaplar ne zaman çıkacak? Bu sorunun bir yanıtı yok mu ey sevgili Martin?

Buz ve Ateşin Şarkısı serisi hazin denebilecek bir şekilde ilerliyor. Yazar Game of Thrones dizisi çıkmaya başladığından beri sadece 1 (yazıyla bir) yeni kitap çıkarttı. Serinin beşinci kitabı Ejderhalarla Dans ilk sezonun hemen ardından bizlerle olmuştu. O zamandan beri uzun vakit geçti ancak serinin devamı ne yazık ki gelmedi. Dizi söylenene göre kitaplardan çok da farklı olmayan bir şekilde kendini sonlandırırken hayranlar üzgün ve kızgın bir şekilde bekliyorlar.

Geçtiğimiz gün kitaplar hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Dizide Ser Barristan Selmy rolünde olan Ian McElhinney Epic Con 2019‘daki görüşmesinde bir hayranın sorusunu yanıtladı. Yeni kitaplar hakkında heyecanlı olup olmadığını soran hayrana kendisine verilen bilgiye göre son iki kitabın çoktan yazıldığını ancak senaristlerle olan bir anlaşma yüzünden dizi sonlanmadan kitapların çıkamadığı cevabını verdi.

- Reklam -

Oldukça ateşli bir heyecan yaratan bu cevap ne yazık ki kısa bir süre sonra yalanlandı. Yazar George R.R. Martin böyle bir anlaşmayı ya da kitapların çoktan yazılmış olduğu fikrini şiddetle yalanladı. Anlaşılana göre önümüzde daha uzun bir süreç var.

- Reklam -

game of thrones dragon

Dizi önümüzdeki hafta final yapıyor ve bizi bekleyen 2 kitap için olası bir tarih almayı kenara bırakın, bu eserleri ufukta bile göremiyoruz. Oysa George R.R. Martin’in altıncı kitabı bitirmek için dağ evlerine bile kapandığını okumuş, üzerine uzun uzun ahlar çekmiştik.

Siz ne dersiniz? Senaristlerle böyle bir anlaşma gerçekten de yapılmamış olabilir mi? Öyleyse iş daha da saçma olmaz mı? Biz içten içe kitapların gecikmesini dizinin finaliyle ilişkilendirmek istiyoruz. Yoksa daha önümüzde bekleyecek çok zaman olacak gibi görünüyor…
Kaynak: ScreenRant


* Game of Thrones’tan 6 Mitolojik ve Tarihi Esinlenme

* Game of Thrones Hayranları İçin 8. Sezon Neden Bu Kadar Kötü İlerliyor?

* Game of Thrones’un Destansı ‘Karanlık’ Savaşı Hayranlar Tarafından Aydınlatıldı

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Seni gidi seni… :slight_smile: “Biliydim böle olacağını”

    22VyjL

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Acaba Martin son konusunda çok çekiniyordu da dizide düşündüklerini yaptırarak nabız mı yokladı demeden edemedim. :thinking:

  3. Avatar for zafer511 zafer511 dedi ki:

    Sonu zaten senaristlerle konuştular ama hikaye bazında araları doldurmakta, konu işlenişinde falan çok yetersiz bir sezon oldu.

    Spoiler

    Dany’nin mad queen olacağını söylemiştir ama dizide bu süreci 2 bölümde bir iki sahne ile başarısız bir biçimde anlatınca tepki yedi.Dany’nin bu şekle evrilmesi bence güzel karar ama bakalım daha hepsini görmeden bir şey söylemek erken olur

  4. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Dizi 3.sezondan itibaren yavaş yavaş kitaplardan kopmaya başladı zaten. Biz dizide kitaplardan çok farklı olaylar görüyoruz. George yaptığı açıklamada kitapları yazmış olsaydı d&d’nin baya mutlu olacağını ama en çok da kendisinin mutlu olacağını söylüyor. En azından son sezonda daha çok yardımı dokunabilirdi eğer yazmış olsaydı. Bu kadar kötü bir sezon ve final izlememiş olurduk.

  5. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    GRRM Barristan Selmy’ye bakar ve;

    -dracarys

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

ben babam ve digerleri ust

Göktuğ Canbaba’dan Yeni Roman: Ben, Babam ve Diğerleri

Game of Thrones Varys Son

Game of Thrones 8. Sezon 5. Bölümde Gözden Kaçan Lord Varys Detayları