in ,

Linda Hamilton, Terminatör ve Arnold Schwarzenegger Hakkında Konuştu: “Şüphelerim Vardı”

Linda Hamilton, The Terminator filminin senaryosunu gördüğünde yapımdan şüphe duyduğunu açıkladı. Amerikalı aktör, Arnold Schwarzenegger için de pek olumlu düşünmemiş.

Linda Hamilton'dan Terminatör ve Schwarzenegger İtirafı
- Reklam -
- Reklam -

Linda Hamilton bir döneme damga vuran The Terminator filmi ve rol arkadaşı Arnold Schwarzenegger hakkında açıklamalarda bulundu. Zaman içerisinde bir tür külte dönüşen 1984 tarihli Terminatör filminde Sarah Connor karakterini canlandıran aktris; yıllar sonra bazı itiraflarıyla dikkat çekti.

Devam filmlerinin çoğu seriyi geliştirmeyi tam olarak başaramamış olsa da Terminatör hâlâ 1980’lerin en ikonik bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak başrol oyuncusu Linda Hamilton, projeye ilk katıldığında James Cameron’ın senaryosu ve Arnold Schwarzenegger’in kaslı adam imajından başka bir şey sunamayacağına dair endişeleri nedeniyle filmin başarı şansına şüpheyle yaklaşıyordu.

Arnold belgeseliyle ilgili verdiği yeni bir röportajda Linda Hamilton, Terminatör’ün potansiyelini gerçekten anlamak için ikna edilmesi gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

- Reklam -

“Bu sadece başka bir iş gibi görünüyordu. Diğer senaryoları okuduğum kadarıyla daha iyi değildi. Yani, gerçekten şüphelerim vardı. Bütçesi düşüktü ve hepimiz bu alanda oldukça tecrübesizdik. Arnold sadece bir taklitçi gibi görünüyordu, sadece vücut geliştirmeci gibi davranan bir oyuncu. Ama merak ettiğim için kenarda durup Arnold’ı izledim ve inandım. Fiziksel görünümü, sertliği ve yaptığı her şey beni etkiledi. ’Tamam, bu işe yarayabilir’ dedim.”

Linda Hamilton'dan Terminatör ve Schwarzenegger İtirafı

The Terminator sadece başarılı olmakla kalmadı, aynı zamanda son kırk yılda birçok kez geri döndü ve baş karakter kadar vazgeçilmez bir seri haline geldi.

Linda Hamilton da Arnold Schwarzenegger Gibi Terminatör’e Veda Etti mi?

Uzun soluklu oyuncuların devam filmlerinde rollerini tekrar canlandırmaları konusunda genellikle bir “asla asla deme” duygusu olsa da, Arnold Schwarzenegger kendisini sinema tarihindeki en büyük aksiyon yıldızlarından biri yapan rolüne veda etmiş gibi görünüyor. Kısa süre önce verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Seri devam ediyor, ancak benim rolüm sona erdi. Terminatör konusunda dünya başka bir tema üzerinde yoluna devam etmek istediğini açıkça ifade etti. Harika bir fikirle ortaya çıkan birinin gelmesi gerekiyor. Terminatör benim başarımda büyük bir paya sahipti, bu yüzden her zaman ona sevgiyle baktım. İlk üç film harikaydı. Dördüncüsünde [Salvation] vali olduğum için yer almadım. Ardından beşinci [Genisys] ve altıncı [Dark Fate] filmler, bildiğim kadarıyla seriyi nihayete erdirmedi. Bunu uzun zaman öncesinde biliyorduk çünkü iyi yazılmamışlardı.”

- Reklam -

Linda Hamilton, Terminatör ve Arnold Schwarzenegger Hakkında Konuştu: "Şüphelerim Vardı"

Görünüşe göre “iyi yazılmış” bir The Terminator filmi yolda olabilir. James Cameron birkaç ay önce efsaneyi devam ettirecek ve gerçek dünya yapay zekâsının merkezinde yer alacak yeni bir senaryo üzerinde çalışmaya başladığını açıklamıştı. Avatar’ın yönetmeni, bu konuda ayrıntılı bilgi vermemekle birlikte, yapay zekâ teknolojisindeki mevcut gelişmelerin “nasıl sonuçlanacağını” görmek istediğini söylemekle yetindi.

Linda Hamilton’ın gelecek muhtemel yapımlarda rol alıp almayacağını ise zaman gösterecek.

Sizler de seriyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Wick Evreni Yeni Spin-off'lar ile Genişleyecek

“Ballerina” ve “The Continental” Yalnızca Başlangıç: John Wick Evreni Spin-off’lar ile Genişlemeyi Sürdürecek

NASA, Ay'da Yaşam Olabileceğini Düşünüyor

Artemis Görevine Hazırlanan NASA, Ay’da ‘Mikrobiyal’ Düzeyde Yaşam Olabileceğini Düşünüyor