in

Hollandalı Yazar Ilja Leonard Pfeijffer’ın Geçmişle Hesaplaştığı “Grand Hotel Europa” Kitabı Raflarda

Ilja Leonard Pfeijffer imzalı “Grand Hotel Europa” okurla buluşuyor. Can Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, ödüllü yazarın Türkçedeki ilk eseri.

Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer
- Reklam -
- Reklam -

Ilja Leonard Pfeijffer’ın Grand Hotel Europa adlı kitabı Türkçe raflarında. Erhan Gürer’in dilimize kazandırdığı eser, Can Yayınları’nın Çağdaş dizisi kapsamında yayımlanıyor.

1968 yılında Hollanda’da doğan Ilja Leonard Pfeijffer, edebiyat hayatına 1998’de yayımlanan şiir kitabıyla başladı. Aldığı ödülle hız kazanan yazarlık kariyeriyle birlikte bir süre Leiden Üniversitesi‘nde Klasik Yunanca alanında akademisyen olarak görev aldı ve poetik eserler hakkında doktora tezi kaleme aldı. Ardından klasik edebiyat tarihi hakkında bir ders kitabı yazdı.

2003 yılında hayatını tamamen yazmak üzerine kurgulamaya başladı ve 2014’te La Superba adlı romanıyla Libris Edebiyat Ödülü’nü kazandı. 2019 yılında yayımlanan Grand Hotel Europa da aynı ödüle aday gösterildi.

- Reklam -

Pfeijffer’ın Grand Hotel Europa kitabı, İtalyan sanat tarihçisi Clio’nun geçmişi yeniden kurma görevi sırasında geçmişin ağırlığı altında ezilme sürecini konu alıyor.

Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer | Arka Kapak Tanıtımı

Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer adlı bir yazar kitle turizmi üzerine bir kitap hakkında araştırma yaparken acı bir ayrılık yaşar ve anılarını düzene sokmak için her şeyi bırakmaya karar verir. Bu iş için seçtiği yer, görkemli geçmişi ve bir dizi tuhaf karakterin yaşadığı belirsiz geleceğiyle Grand Hotel Europa’dır. Yazar, Caravaggio’nun son tablosu hakkında cüretkâr bir teori geliştiren İtalyan sanat tarihçisi Clio’yla ilişkisini yazarken geçmişi yeniden kurma görevini de üstlenir. Otelin konuklarıyla girdiği sohbetler, onu eski dünya ve yaşlı kıta Avrupa hakkında düşünmeye iter.

- Reklam -

Grand Hotel Europa, geçmişinin ağırlığı altında ezilen Avrupa ve bu kıtanın geleceği hakkında kışkırtıcı, deyiş yerindeyse iç gıcıklayıcı bir roman.

Toplamda 592 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Felemenkçe aslından Erhan Gürer, editörlüğünü Şebnem Sunar, düzeltisini Ebru Aydın üstleniyor. Kasım 2022 tarihinde yayımlanan romanın kapak tasarımı ise Utku Lomlu imzasını taşıyor.

Eserin yer aldığı dizi Can Çağdaş dizisi, Cem Alpan tarafından yayıma hazırlanıyor. Seride yer alan diğer kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Ilja Leonard Pfeijffer’ın Grand Hotel Europa kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, en güncel edebiyat haberleri için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for idilcan26 idilcan26 dedi ki:

    Kitap harika ama düzeltmeni MS Word’ün verdiği hataları bile düzeltmemiş. Muhtemelen ilk 20 sayfadan sonra hiç bakmamış bile!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher Blood Origin Netflix Dizisi

The Witcher Evreninde Geçen Yeni Dizi “Blood Origin”den Fragman Yayınlandı: Jaskier’in de Yer Alacağı Ortaya Çıktı

Alice in Borderland Dizisinden Yeni Fragman Yayınlandı

Hayatta Kalma Temalı Manga Serisinden Uyarlanan “Alice in Borderland”ın 2. Sezonundan Yeni Fragman