in

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler: Patrick Ness’ten Absürtlüğün Sınırlarında Gezinen Postmodern Öyküler

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler raflarda. Patrick Ness cesur hayal gücünün ürünü olan yeni öyküleri ile okurlarının karşısına çıkmaya devam ediyor.

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler - Patrick Ness
- Reklam -
- Reklam -

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler Türkçe raflarındaki yerini aldı. Patrick Ness, yeni kitabında da alışılmadık mizah anlayışı ve cesur hayal gücünün ürünü olan öyküleri ile okurlarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Eser, Delidolu Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Ülkemizde özellikle Canavarın Çağrısı kitabıyla tanınan yazar, gazeteci ve senarist Patrick Ness, absürtlüğün sınırlarında gezinen postmodern öyküler ile bir kez daha okurlarının karşısına çıkıyor. Biz, Ölümlüler, Son ve Ötesi, Kaos Yürüyüşü ve Gökyüzümüzdü Okyanus gibi kitaplarıyla da tanınan ödüllü yazar, ilk baskısı 2005 yılında Topics About Which I Know Nothing adıyla yapılmış olan yeni kitabında okurlarının zihinlerini uzun süre meşgul edecek 11 öykü anlatıyor.

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler – Patrick Ness | Arka Kapak Yazısı

Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler - Patrick Ness

- Reklam -

“Patrick Ness’in bu seçkisi yenilikçi ve cesur olmanın yanı sıra yaratıcılıkla bezeli.” Daily Telegraph

İnsan ayrıksı çocuğu daha çok sever, değil mi?

İsa’nın çift eklemli dirseklerinden, Nuh’un gemisine almadığı dinozorlardan ya da Man Adası’ndaki Amazonlardan haberdar mıydınız? İyi niyetli, dahası iyi giyimli yetişkinlerin kötü giyimli çocukları hayırseverlik adına alıkoydukları giyşirme trendi hakkında ne düşünüyorsunuz? Peki, telepazarlamayla öz savunma kursları satmak istemez misiniz? Endişelenmeyin haftalık kotayı doldurduğunuz sürece bu iş tam size göre. Şehir efsanelerinden eşsiz bir kurgusal gerçekliğe uzanan yaratıcılıkla dolup taşan öyküler…

Etkileyici eserlere imza atan Patrick Ness, bu kitabında kullandığı farklı tarzlarla her edebî türe ne kadar yatkın olduğunu gözler önüne seriyor. Öykülerin türüne göre değişen yazı tipi karakteri ve sayfa düzenlemesi ise okurun metinle bütünleşmesini destekliyor.

- Reklam -

“Bu hikâyelerin hepsini, kimsenin okumayacağını düşünerek yazmıştım; yani kimse okumayacaksa, diye düşünmüştüm, sırf kendimi eğlendirmek için yazabilir ve yanıma kâr kalıp kalmayacağına bakabilirdim.” P.N.

Çevirmenliğini Niran Elçi’nin üstlendiği kitabın düzeltisi Ayşegül Utku Günaydın’a, editörlüğü Esra Kökkılıç’a, kapak tasarımı Burak Tuna’ya ve grafik uygulaması da Aynur Sarıbüyük’e ait. 256 sayfadan oluşan eser, Kasım 2021 itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Patrick Ness eserleri hakkında görüşleriniz neler? Dilimize yeni çevrilen Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler’i nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

La Brea 2. Sezon Onayı

La Brea 2. Sezon Onayını Aldı: NBC Dizisi Yoluna Devam Ediyor

Downton Abbey: A New Era Fragmanı

Downton Abbey: A New Era Fragmanı Yayınlandı – Ünlü İngiliz Dramasında Yeni Film Yolda