in ,

Tarihin En Önemli Komutanlarından Hannibal’ı Anlatan Eser, Osprey Resimli Tarih Dizisi Kapsamında Raflarda

Hannibal, Kronik Kitap’ın Osprey Resimli Tarih Dizisi’ne katılıyor. Nic Fields’ın eseri, ünlü komutanın en önemli savaşlarını konu alıyor.

Hannibal - Nic Fields
- Reklam -
- Reklam -

Nic Fields imzalı Hannibal raflardaki yerini aldı. Eser, Kronik Kitap’ın Osprey Resimli Tarih Dizisi kapsamında yayımlanıyor.

Türkçede daha önce Spartacus ve Köle Savaşı adlı kitabı ile okuma fırsatı bulduğumuz Nic Fields, şimdi Kronik Kitap’ın Osprey dizisi kapsamında karşımıza çıkıyor. Kariyerine biyokimyacı olarak başlayan Dr. Nic Fields, ardından Britanya Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne dahil oldu. Ordudan ayrıldıktan sonra ise üniversiteye dönüş yaptı ve bu defa antikçağ tarihi hakkında eğitim aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Newcastle Üniversitesi’nde tamamladı.

Orijinal dilinde 2011’de yayımlanan eser şimdi Türkçe raflarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Kitap, tarihin en önemli komutanlarından birisinin, Hannibal’ın en önemli muharebelerini konu alıyor.

- Reklam -

Hannibal – Nic Fields | Arka Kapak Tanıtımı

Hannibal - Nic Fields

Tarihin en büyük komutanlarının yaşam öyküleri, muharebe tecrübeleri, uyguladıkları taktikler ve stratejiler…

Dünya tarihinin en büyük komutanlarını tüm yönleriyle inceleyen OSPREY Büyük Komutanlar Serisi, Hannibal ile devam ediyor…

Kartaca ordusunun gözü kara askerleri Birinci Pön Savaşı’nda Roma lejyonları tarafından küçük düşürücü bir mağlubiyete uğratılmış, Kartaca donanmasının kudretli denizcileri ise bir avuç kürekli gemiyle limanlara sığınmak zorunda kalmıştı. Ancak bu, en büyük düşmanı tarafından sindirilen Kartaca için bir son değil, tam aksine görkemli bir dönemin başlangıcıydı. Roma’ya karşı dostane hiçbir his beslemeyeceğine dair ant içtiği söylenen ve bazılarınca antik dönemin en muhteşem komutanı olduğu iddia edilen Hannibal’in İkinci Pön Savaşı’nın fitilini ateşlemesiyle birlikte Roma daha önce tecrübe etmediği türden bir felaketler silsilesiyle karşı karşıya kaldı. O günün koşullarında imkânsız olduğu düşünülen bir girişimle Alpler’i aşan, İtalya’nın kuzeyinde gerek antlaşmalar gerekse de ölçülü bir şiddet yoluyla müttefikler edinen ve farklı milletlerden derlediği ordusuyla Roma lejyonlarının karşısına dikilen Hannibal’in tek bir gayesi vardı: Roma’ya boyun eğdirmek.

- Reklam -

Hannibal’in İberya’dan başlayıp İtalya topraklarına uzanan destansı yolculuğu Odysseus’un eve dönüş serüvenine benzer. Yol boyunca türlü tehlikelerle karşılaşmalarına rağmen her iki kahraman da bir şekilde hayatta kalıp karşılarına çıkan engelleri aşmayı başarır. Mücadele yöntemleri de birbirine benzer. Tuzaklar, kurnazlıklar, akıl oyunları ve zekice uygulamalar ellerindeki en güçlü silahlardır. Aralarındaki en büyük fark ise Hannibal’in gerçekten yaşamış olmasıdır. Yalnızca antik dönemin değil tüm zamanların en yetenekli komutanları arasında anılan Hannibal Barca’nın askerî yaşamına odaklanan bu çalışma, Kartacalı komutanın başarısının sırrını ve benzeri görülmemiş muharebe etme tarzını irdelemekle birlikte “Roma şehrini neden ele geçirmedi?” ya da “Mağlubiyeti tattığı ilk ve son muharebede neyi yanlış yaptı?” gibi soruların da yanıtı arıyor.  Resimler, görseller ve haritalarla desteklenen çalışmada Trebbia ve Trasimene Gölü muharebelerine ek olarak Hannibal’in “ustalık eseri” ve tüm zamanların en mükemmel çift taraflı kuşatmalarından biri olarak görülen Cannae Muharebesi tüm detaylarıyla okurun ilgisine sunuluyor.

Toplamda 64 sayfadan oluşan eserin kapak tasarımı Kutan Ural’a ait. İngilizce aslından dilimize Barbaros Uzunköprü tarafından kazandırılan Hannibal, Temmuz 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Kronik Kitap’ın Osprey Resimli Tarih Dizisi şimdiye dek Vikingler, Roma Ordusu, Napoleon Bonaparte, Samuraylar, Pompeius gibi başlıklara yer verdi. Seri hakkındaki detaylara şuradan ulaşabilirsiniz.

Hannibal hakkındaki görüşleriniz ve Osprey Resimli Tarih Dizisi’ne dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Hannibal için ek bir bilgi paylaşayım

    Hannibal’in ölüm şekli hakkında çelişkili bilgiler olsa da kaynakların neredeyse hepsi öldüğü ve son günlerini geçirdiği yer olarak Bithynia’daki küçük bir yerleşim olan Libyssa üzerinde fikir birliği yapmaktadır. Bununla birlikte, Libyssa’nın Dakibyza (Gebze) olduğu ve Libyssa isminin zaman içerisinde “Gebze” şekline dönüştüğü görüşü pek çok modern kaynakta tartışılan bir konudur.

    Atatürk’ün büyük ilgisi dolayısı ile yürütülen çalışmalarda da mezarın yeri kesin olarak belirlenememiş olsa bile, Atatürk’ün isteğine ve Atatürk’ün Hannibal’e olan saygısının bir ifadesi olarak Gebze güneyinde bulunan bugünkü alana simgesel bir anıt mezar yapılmıştır

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Eisner ödülleri kazananları

2021 Eisner Ödülleri Sahiplerini Buldu

Man of Steel 2 filmi superman red son

Man of Steel 2 Filmi, Superman: Red Son’ı İşleyebilir