in

“Hasan Ali Toptaş YKY’de” İddiaları Yayınevi Tarafından Yalanlandı

“Hasan Ali Toptaş, Yapı Kredi Yayınları’na geçti” haberi yayınevi tarafından yalanlandı. Cinsel tacizle suçlanan yazar için YKY’den “gündemimizde yok” açıklaması.

hasan ali toptaş yky iddia
- Reklam -
- Reklam -

İsmi cinsel taciz suçlamalarına karışan Hasan Ali Toptaş için yeni yayınevinin Yapı Kredi Yayınları olduğu iddiası, yayınevi tarafından yalanlandı. YKY, paylaştıkları bir Tweet ile böyle bir gündemleri olmadığını duyurdu.

2020 yılının aralık ayı, Türkiye’deki edebiyat ortamı için son derece karanlık geçti. Çağdaş Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Hasan Ali Toptaş hakkında ortaya atılan taciz iddiaları kısa süre içerisinde yerli bir MeToo Hareketi’ne dönüştü.

Başta Pelin Buzluk olmak üzere edebiyat dünyasından ve okurlardan gelen açıklamalar, Toptaş’ın birçok kadına cinsel tacizde bulunduğunu ortaya çıkardı.

- Reklam -

Toptaş da daha sonra yaptığı açıklamada, samimiyetle özür dilediğini ifade etti. Ardından yazarın yayıncısı Everest Yayınları, Toptaş ile ilişiğini kesti. Bunun üzerine Toptaş suçlamaları reddeden açıklamalarda bulundu. Müge Büyüktalaş Toptaş’ın romanından uyarlanacak Kuşlar Yasına Gider filminden vazgeçtiklerini duyurdu. Son olarak ise yazara verilen Sedat Simavi Edebiyat Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından; Mersin Kenti Edebiyat Ödülü ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yazardan geri alındı.

Hasan Ali Toptaş Taciz Mahkeme

Tüm bunlar olurken kitapları son dönemlerde ciddi satış rakamlarına ulaşan Hasan Ali Toptaş’ın, yola hangi yayınevi ile devam edeceği (ya da edebileceği) merak konusuydu. Aradan 7 ay geçmesine rağmen net bir karar alınmamıştı.

İlk iddia ise dün akşam Twitter cephesinden geldi. Bir kullanıcının “Hasan Ali Toptaş YKY’de” paylaşımı, sosyal medyada ciddi bir tepki topladı.

Yapı Kredi Yayınları: “Hasan Ali Toptaş Gündemimizde Yok”

Beş binden fazla kitabı okurla buluşturan, Türkiye’nin köklü yayınevlerinden Yapı Kredi Yayınları, ortaya atılan bu iddiaya kısa süre içerisinde yanıt verdi.

- Reklam -

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulunan yayınevi, böyle bir gündemleri olmadığını açıkladı. Yayınevi, kendilerine yöneltilen Hasan Ali Toptaş sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Merhaba, bahsettiğiniz ismin kitaplarının yayınevimizden çıkması gibi bir durum gündemimizde değildir. Bilgi vermek isteriz. Teşekkürler.”

Böylece ortaya atılan iddia kısa süre içerisinde çürütülmüş oldu.

Yazarın yeni bir yayınevi ile anlaşma imzalayıp imzalamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    YKY böyle bir risk zaten almaz,kim inandı cidden buna?Toptaş anca kenar matbaalarda sürünür bu saatten sonra.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    1-2 sene daha geçsin, şöyle küllensin bir mesele de kuyruk olurlar önünde yine.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rurouni Kenshin: The Final netflix

Rurouni Kenshin: The Final Canlı Aksiyon Filmi Netflix’te Yayınlanacak

Stranger Things 4. Sezon Oyuncu Kadrosu

Stranger Things 4. Sezon Oyuncu Kadrosu Dikkat Çekici Takviyeler Yaptı