in

Jose Saramago’nun Portekiz’e Yolculuk Kitabı Geliyor

Nobel Ödüllü usta yazar Jose Saramago’nun, kendi topraklarını yakından keşfetmek için çıktığı yolculuğu konu alan eser, yakında raflarda.

Jose Saramago
- Reklam -
- Reklam -

1998 senesinde Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Portekizli yazar Jose Saramago külliyatı, dilimizde gelişmeye devam ediyor. Saramago’nun kitaplarını Türkçede Can Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları ve Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle okuma fırsatı bulmuştuk. Yazarın Portekiz’e Yolculuk adlı kitabını bizlerle buluşturan yayıncı ise son dönemdeki Saramago eserlerini dilimize kazandıran Kırmızı Kedi Yayınevi oldu.

Roman, öykü, günlük, oyun, şiir gibi pek çok türde eser veren usta yazar hem dilimizde hem de dünya çapında sayısız okur tarafından okunuyor.

Körlük, Görmek, Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş ve Filin Yolculuğu gibi yavaş yavaş klasik olarak kabul edilmeye başlanan eserlerin altında imzası olan Jose Saramago, bu defa karşımıza farklı bir kitapla çıkıyor.

- Reklam -

Portekiz’e Yolculuk, Yazarın Kişisel Seyahatini Konu Alıyor

Orijinal dilinde Viagem a Portugal adıyla ilk defa 1983 yılında yayımlanan eser; yıllar sonra Türkçe raflarını da süslemeye hazırlanıyor.

Yazar 1979 yılının sonbahar mevsiminde, 6 ay sürecek uzun bir yolculuğa koyulur. Bir turistten ziyade, gezgin sıfatıyla adımlar atar. Kendi ülkesini yeni baştan tanımak, diktayı derinlemesine incelemek ve yeni hikâyeler yakalamak amacıyla çıktığı yolculuk; ortaya bu hacimli kitabı çıkarır.

- Reklam -

Jose Saramago’nun yolculuk boyunca tuttuğu notlardan oluşan kitapta yazar yine kendine has üslubunu konuşturmayı başarıyor. Mimari, Portekiz kültürü ve tarihi, halkın içinde bulunduğu hal doğrudan gözler önüne seriliyor.

592 sayfalık kitabın Türkçe çevirisi Saliha Nilüfer’e ait. Eserin 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren kitapçılardaki yerini alması bekleniyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars

Eski NASA Çalışanının Mars Açıklamaları Şaşırttı

Eski Taş Çağı Kemik İliği

Eski Çağ İnsanları Kemik İliklerini Saklıyordu