in

Kırmızı Pazartesi Ciltli Baskıyla Geliyor

Gabriel García Márquez’in en bilinen romanlarından birisi olan Kırmızı Pazartesi, ciltli özel baskısıyla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Kırmızı Pazartesi
- Reklam -
- Reklam -

Hazır bugün Nobel Edebiyat Ödülü sahiplerini bulmuşken bir başka Nobel ödüllü yazarla söze devam edelim. Gabriel García Márquez’in en bilinen eserlerinden birisi olan Kırmızı Pazartesi, yepyeni ve ciltli bir baskıyla raflara gelmeye hazırlanıyor.

Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez, başta Latin Amerika edebiyatı olmak üzere dünya edebiyatında oldukça büyük bir yer tutuyor. 1972 senesinde Neustadt Uluslararası Edebiyat Ödülü’nü, ondan 10 sene sonra ise Nobel Edebiyat Ödülü’nü kucaklayan Márquez’in kitaplarını dilimizde Can Yayınları etiketiyle okuyoruz.

Öykü, novella ve roman gibi türlerle birlikte edebiyat dışında da pek çok önemli metin kaleme alan Márquez, döneminin önemli gazetecilerinden birisiydi.

- Reklam -

Albaya Mektup Yok, Yüzyıllık Yalnızlık, Kolera Günlerinde Aşk ve Başkan Babamızın Sonbaharı gibi kitaplarıyla dünya çapında tanınan yazar 2014 yılında aramızdan ayrılmıştı.

Kırmızı Pazartesi İlk Defa Ciltli Olarak Bizlerle

Gabriel García Márquez’in en popüler eserlerinden birisi olan Kırmızı Pazartesi, Santiago Nasar gibi edebiyat tarihine damgasını vuran kurmaca bir karakteri içeriyor. Kitap, özellikle ilk cümlesiyle hafızalarda yer ediniyor.

İlk olarak 1981 senesinde yayımlanan Kırmızı Pazartesi, herkesin farkında olduğu ancak kimsenin engel olmadığı bir cinayeti konu alıyor.

- Reklam -

İnci Kut tarafından İspanyolca aslından dilimize kazandırılan eser, ciltli baskısında da aynı çevirmenle karşımıza çıkıyor.

120 sayfalık ciltli edisyon için belirlenen fiyat ise 29,50 TL. Yeni baskı 15 Ekim 2019 tarihi itibarıyla kitapçılarda olacak.

Can Yayınları, Kırmızı Pazartesi ile birlikte başka koleksiyonluk ciltli baskılar da duyurdu. Albert Camus’nun Yabancı’sı, Hermann Hesse’nin Siddhartha’sı ve Paulo Coelho’nun Veronika Ölmek İstiyor’u bunlardan bazıları.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Planet 9

Planet 9’ın Kara Delik Olabileceği Keşfedildi

İmparator

İmparator Penguenlerin Soyları Tehlikede