in

KR Kitap Kulübü #5 | Giovanni Papini – Kaçan Ayna

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü tüm hızı ve heyecanıyla devam ediyor. Beşinci etkinlikte beraber okuyacağımız kitap Giovanni Papini’nin “Kaçan Ayna” adlı eseri oldu. 15 Şubat tarihinden itibarense forumda birlikte tartışacağız. Hepinizi bekliyoruz!

kr kitap kulubu 5
- Reklam -
- Reklam -

Şimdiye kadar birlikte harika kitaplar okuduk ve tartıştık. Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü beşinci etkinliğiyle tüm hızıyla devam ediyor. Adını birinciliğe yazdıran İtalyan yazar Giovanni Papini‘nin kitabı “Kaçan Ayna” (Lo specchio che fugge), kulübümüzün okuyacağı yeni kitap oldu.

Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle, Şadan Karadeniz çevirmenliğinde Babil Kitaplığı kapsamında çıkan eserin tanıtım bülteni şu şekilde:
kacan aynaTrajik Gazete ile Kör Pilot’u, kötü bir İspanyolca çevirisinden okuduğumda on bir-on iki yaşlarında olmalıyım.

Ne olursa olsun, kişisel bir yaşantıya gönderme yapmak istiyorum. Şimdi, öylesine uzak olan o sayfaları hayranlıkla, gönül borcuyla yeniden okurken, kendi bulduğuma inandığım, kendi biçemimce uzamla zamanın başka noktalarında yeniden işlediğim masallar buluyorum onlarda.

- Reklam -

Papini’nin hak etmediği bir biçimde unutulmuş olduğundan kuşku duyuyorum. Bu kitaptaki öyküler, insanın melankoliye ve alacakaranlığa eğilimli olduğu bir çağın ürünleridir, ama günümüzde sanat onları değişik kılıklara bürüse de, melankoli ile alacakaranlık yitip gitmiş değildir.”
Jorge Luis Borges
Önemli Not: Kitabın tartışması 15 Şubat’ta başlayacaktır.


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

- Reklam -

Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

26 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    Kitabı bugün edinebildim başlama tarihine kadar okurum muhtemelen. Şansıma şifayı kaptım ya o yüzden emin değilim tartışmaya katılabilecek miyim yazmak acayip zor geliyor.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Geçmiş olsun. Kısa kitap zaten daha var süre. Olmadı etkinlik bittikten sonra istediğin bir zaman yazarsın. :slight_smile:

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Benim de kitap hâlâ gelmedi yahu. :expressionless: Huf… :triumph:

  4. Avatar for diddem diddem dedi ki:

    Vuhuuu… Gelmiş olmasına rağmen süre çok diye düşünüp başlamamıştım. Azıcık kalmıış. :roll_eyes: Acilen okuyacağım.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Benim de bugün geldi. İnce olmasına güvenerek dört günde biter diye düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

21 cevap daha var.

siber zorbalik bolum 1

Tehlikeli Hâle Gelen Bir Veba: “Video Oyunlarındaki Siber Zorbalık”

neil gaiman master class

Neil Gaiman’dan Çevrimiçi Yazarlık Atölyesi