Onat Bahadır imzalı Okuma Odası, raflarda. İthaki Yayınları etiketiyle çıkan eser de tekinsizliğin caddelerinde dolaşan kentli öyküler yer alıyor.
Boşluğa Gülümsemek, Deliliği Beklerken ve son olarak 2016 yılında yayımlanan Yaklaşan Dip kitapları ile tanıdığımız Onat Bahadır, 5 yıllık bir aranın ardından yeni bir öykü kitabıyla daha okurlarının karşısında. Psikolojik gerilim ve korku edebiyatı alanında önemli işlere imza atan Bahadır, Okuma Odası adlı yeni kitabında da yine tekinsiz öyküleri ile arz-ı endam ediyor.
Okuma Odası – Onat Bahadır | Arka Kapak Tanıtım Yazısı
Tekinsizliğin caddelerinde dolaşan kentli öyküler yer alıyor Onat Bahadır’ın yeni kitabı Okuma Odası’nda.
Yer altı ile yer üstünün bir sarmaşık gibi birbirine girdiği, zaman katmanlarının üst üste bindiği; kimi zaman soğuk bir mart akşamında, kimi zaman garip bir sinema salonunda geçen; sabah vakti otobüste ya da iş çıkışı serviste “arka koltukta oturan adam”ı uyandırmadan okunması gereken öyküler…
“Sessizlik ya da hadi bir ot, yaprak hışırtısı yahut kuş cıvıltısı… Sabah bunları duyması gerekir insanın. Sonbaharsa rüzgârın olgun sesi… Kışsa soğuk eli… Yazın serin bir sabah meltemi belki… Baharın neyi olsa olur. Bunların hiçbiri, şehrin beton dikitleri arasından geçemiyor. Şehrin değişmeyen bir sesi var. Her mevsim, her ay, hafta ve gün… Ne kadar dikkatle dinlerseniz dinleyin ne dediğini anlamanız mümkün değil. Çünkü bir şey demiyor. Çünkü söyleyecek bir sözü yok bu uğultunun.”
Editörlüğünü Ceyhan Usanmaz‘ın üstlendiği ve Yankı Enki‘nin de katkı verdiği eser, toplamda 104 sayfadan oluşuyor. Mart 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin kapak tasarımı ise İthaki’nin diğer birçok eserinde de adı geçen Hamdi Akçay‘a ait.
Onat Bahadır’ın daha önceki eserlerini okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazarın yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!