in

Onur Selamet’ten Büyülü Öyküler: “Ölü Dalgıcın Sonbaharı” Çıktı!

Genel Yayın Yönetmenlerimizden Onur Selamet’in ilk öykü kitabı “Ölü Dalgıcın Sonbaharı” çıktı! Balina midesinde dönüp duran mevsimlerle güzü karşılamaya hazır mısınız?

olu dalgicin sonbahari ust
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemiz yazın dünyasında adımlar atmak oldukça zor. Çığırından çıkan popüler işler, ekonomik kriz, birbirinin kopyası eserler… Ancak bugün Kayıp Rıhtım için güzel bir gün. Çünkü Genel Yayın Yönetmenlerimizden Onur Selamet, uzun süren bir maceranın sonunda ilk kitabıyla karşımıza çıktı.

Onur Selamet geçtiğimiz yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun oldu. Kendisi bu sırada birçok orta ve kısa metraj yapımda çalıştı. Senaryolar yazdı. Ancak öykü her şeyin üstündeydi.

Hikâye ve şiirleri İzafi, Post Öykü, Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi, Dünyadan Çıkış Yolları, Kefal, Sahte Vefa, Gard, CazKedisi, CosmicZion Zine gibi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2009’dan beri Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nin editörlüğünü; 2013’ten beri de üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzinin makinistliğini yapmaya devam ediyor.

- Reklam -

Çoğu insan kendi balonlarından dışarı çıkmak istemez. Bu yüzden de edebi hayatlarını belli sınırlar içindeki kitapları okuyarak geçirirler. Eğer siz de alıştığınızın dışında bir patikada yürüyüp balina midesinde dönen mevsimlerle tanışmaya heves ediyorsanız Ölü Dalgıcın Sonbaharı tam da size göre. Dedalus Kitap’tan çıkan kitabın arka kapağı şu şekilde:
olu dalgicin sonbahari kapak“Burada kimse gerçek safsatasının arkasına saklanmaz.”

Onur Selamet’in anlattıkları gerçekliğe açıkça cephe alan, sıkıcı hayatlarımızın sarsılmaz somutluğunu yerle bir eden öyküler. Selamet, güçlü imgelemleriyle buhranlı nefeslerimizin ağırlığını üstümüzden kaldırıyor. Bizi imkânsız diye bir şeyin olmadığı, henüz düşlemediğimiz diyarlara götürüyor. Balina midesinde dönüp duran mevsimler, korku kırıntılarıyla beslenen makineler, raydan çıkan trenlerin gittiği vahşi gezegenler, Sukubi Du ve patenli örümcekler… Hepsi yazarın tekinsiz ormanında birer başrol.

Okyanusu ciğerlerinize doldurmaya hazır mısınız?

“Olanları hiçbir çizgi filmin ele alamayacağı bir ciddiyetle anlatacağım. Mantık kaçarsa çizgi filmlere sığının.”
Editörlüğünü Baran Güzel’in, kapak tasarımını ise Barış Şehri’nin üstlendiği eser, internet sitelerine düşmüş bulunmakta. Eylül ayı içinde de birçok kitapçıdan temin edebileceksiniz.

Sevgili Onur Selamet’e yazarlık kariyerinde bol şans, siz okurlarımıza ise keyifli okumalar dileriz!


Ölü Dalgıcın Sonbaharı: Patenli Örümceklerin Dansına Hoş Geldiniz

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Tebrikler sevgili @darlyopus :slight_smile: Öykülerinle ilk defa 9 yıl önce, Öykü Seçkisi’nin ikinci sayısıyla tanışmıştım. O zamandan beri kitabının çıkmasını bekliyordum dört gözle. Nihayet o gün geldi çattı. Okuru bol olsun :slight_smile:

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Kitabı daha pdf halindeyken okumuş ve üzerine az buçuk karalamış biri olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki,

    Bu yeni, ama kesinlikle bir o kadar da tanıdık seslerin altında Y kuşağının ta kendisi var. Bantlı spor ayakkabılarının çırt çırtlarının sesi ve topuğunda yanıp sönen ışıkların parıltısı var.
    Eserinin yapıtaşı olan kelimelerinin her biri okundukça patlayan enerji kütleleri adeta. Öykülerinin kurgularıysa çocukluğu sokaklarda terlemekle, ilk gençliği internete bağlanmak için 56k modem sesini dinlemekle geçmiş, akıllı telefonları yakalamış, hem dünün hem de bugünün çocukları olmuş birinden beklenecek denli bir curcuna.

    Çağdaş Türk Edebiyatı’nın aldığı şekil beni inanılmaz mutlu ediyordu. Onur da bu bakımdan beni üzmedi.

    Kelimelerle tehlikeli oyunlar oynayabilen, bunu yaparken de “bizden” olmayı başarabilen genç yazarlara karşı büyük bir açlığım var. Bir okur olarak başarılı örneklerini görebildiğim için ne mutlu bana.

    Çağdaş Türk Edebiyatı’nın yeni yazarları, sözüm size, iyi ki varsınız. Dilerim bir gün yerli fantazya ayağında da aynı heyecan duyabilirim.

    Not: Ben bu eseri tuhaf kitaplar listeme eklerim. Benden tuhaf kurgu tavsiyesi isteyen güzel insanlara duyurulur :slight_smile:

  3. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Tebrikler Onur. Yolun açık, okurun bol olması dileğiyle… :grinning:

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Senelerin birikimi ve uğraşısı varken, ne çok geç ne de çok erken; tam zamanında çıkmış kitap :+1:

    Not: @Firtinakiran, tuhaf kurgu, yerli fantazyanın yürütücü lokomotifi olabilirmiş gibime geliyor :thinking:

  5. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    Onur Selamet abartılmış bir balon mudur arkadaşlar? :balloon:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

yuruyen kentler ust

Yürüyen Kentler: Kentsel Darvincilikle Tanışma Vakti

veba inceleme

Geometrik Faşizmin Felsefi Bir Tahlili: Veba