in

Philip K. Dick’in Yaratılan Dünya’sı Tekrar Türkçede

Alfa Yayınları Philip K. Dick külliyatını eksiksiz olarak bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Sırada yıllardır baskısı bulunmayan “Yaratılan Dünya” var.

Philip K. Dick
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Yayınları, Philip K Dick imzalı eserleri dilimize kazandırmaya devam ediyor. Özellikle baskısı uzun zamandır bulunmayan K. Dick kitapları yeniden Türkçeye geliyor, bilimkurgu okurları için heyecanlı günler devam ediyor. Bu eylül ayı itibarıyla yazarın bir kitabı daha yeniden bizlerle buluşturuldu: Yaratılan Dünya.

Bilimkurgu edebiyatına adını altın harflerle yazdıran Philip K Dick, en çok “Do Androids Dream of Electric Sheep?” (Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? / Blade Runner) ve “Yüksek Şatodaki Adam” eserleriyle biliniyor. Özellikle Ridley Scott tarafından sinemaya da uyarlanan Blade Runner, edebiyat dünyasında olduğu gibi beyaz perdede de bir klasik haline geldi.

Yüksek Şatodaki Adam kitabıyla Hugo Ödülü’nü kucaklayan yazar, artan psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle yazdıklarında da farklı bir noktaya doğru evrildi. Yine de kalemi daima keskindi.

- Reklam -

Philip K. Dick’in kitapları dilimize pek çok yayınevi tarafından çevrildi. Bu haberimize mevzu bahis olan eseri ise daha önce Reha Pınar çevirisiyle Okat Yayınevi (1971) baskısından okuyabildik. Elbette kitabın uzun yıllar baskısı yapılmadı.

Yaratılan Dünya Yıllar Sonra Yeni Çeviriyle Geldi

Eylül 2019 tarihli Alfa Yayıncılık baskısında ise çeviri Gonca Gülbey’e ait. Editörlüğünü Berna Kılınçer’in yaptığı kitabın kapak tasarımı ise Adnan Elmasoğlu tarafından hazırlanmış.

Yazarın 3. romanı olma özelliğini taşıyan Yaratılan Dünya, içerdiği fikirlerle PDK’yi tanımak isteyenlere isabetli bir başlangıç olmayı hedefliyor.

- Reklam -

Kitabın konusu nükleer savaş sonrasında dünyaya hakim olan yeni ve totaliter bir rejim zamanında geçiyor. Gözaltı merkezleri, çalışma kampları ile baskının iyice hissedildiği bu yeni dünyada, Floyd Jones adlı bir falcı ortaya çıkar ve olaylar karışır. Dünyayı ziyaret eden uzaylılar, laboratuvarlarda üretilmiş mutant yaratıklar derken işler iyice çığırından çıkar. Bir yanda ise falcımızın mesihliğe uzanan macerasını izleriz.

Yaratılan Dünya, aynı zamanda Alfa Yayıncılık’ın PDK kitaplığında bastığı 22. kitap. Serinin diğer kitaplarının basım sırasına göre envanterine şuradan ulaşmanız mümkün.


* Rönesans Tablosu Yaşlı Kadının Mutfağından Çıktı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for isisdensm isisdensm dedi ki:

    Müthiş keyiflendim haberi okuyunca. Dick’in handikapları karşısında ‘‘yine sana tabiyim’’ diyebileceğim kitabın içinde sürüklenirken; acısız, ağrısız. :smile:

  2. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Blade Runner zaten Do Androids Dream of Electric Sheep?'ten uyarlama değil miydi? PKD’nin Blade Runner isminde bir eseri yoktu sanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avengers Steve Rogers Captain America

Captain America, Wilson İletişiminin Gizemi Çözüldü

Tom Holland Spider-Man

Spider-Man, Marvel’a Geri Döndü!