in

Philip K. Dick’in Toplu Öyküler Derlemesinde Sıra Üçüncü Kitapta

yetenekliler dunyasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Yayınları hız kesmeden Philip K. Dick eserlerini yayınlamaya devam ediyor. Dick hayranları, bu istikrarlı basım-dağıtım sürecini takip ederlerken, bir yandan da yazarın beş ciltlik öykü derlemesinin akıbetini merak etmeye başlamışlardı. Çünkü daha önce ilk iki cildi basılan derleme, Alfa Yayınları’nın alt kolu Büyülü Fener’den çıkmış fakat uzunca süre devamı getirilmemişti. Dolayısıyla serinin devam kitaplarının basılıp basılmayacağı soru işaretiydi.

Neyse ki yakın zamanda bunun cevabına kavuştuk. Derlemenin ilk iki cildi (Bay Uzay Gemisi ve Kader Ajanları) yenilenen kapaklarıyla Alfa Yayınları etiketi altında tekrar basıldı. Şimdi de huzurlarımızda üçüncü cilt olan Yetenekliler Dünyası var.

Çevirmenliğini ilk iki ciltteki gibi Berna Kılınçer‘in yaptığı derlemenin editörlüğünü Hasan Fehmi Nemli üstlenmiş. 24 kısa öykü barındıran üçüncü ciltte, Dick her zamanki gibi sınırlarımızı ve gerçekliğimizi sorgulatmaya devam ediyor.

- Reklam -

Bu cildin kışkırtıcı arka kapak yazısı aşağıdaki gibi:
yetenekliler dunyasiAv Mevsimi – İpteki Yabancı – Gözlerinde – Altın Adam – Çarkıfelek – Son Efendi – Yaratık Baba – Tuhaf Cennet – Tony Ve Böcekler – Sıfır-O – Efendi Ve Kulları – Sergideki Parça – Sürünenler – Satış Konuşması – Alicengiz Oyunu – Şu Sıkıcı Dünya – Foster, Öldün Sen – Yazıcının Ödülü – Savaş Gazisi – Orta Yol – Uyumsuz – Yetenekliler Dünyası – Kurtar Çocuğumu Süper İnsan!

Gerçek inanmaktan vazgeçtiğinde hâlâ orada olan şeydir

Bütün yüzyılların en büyük bilimkurgu yazarı phılıp k dıck’in beş kitaptan oluşan toplu öyküleri yetenekliler dünyası adını taşıyan üçüncü ciltle devam ediyor. İlk romanı güneş piyangosu’ndan (1956) önce, bir yıl içinde yazılmış yirmi üç öyküde pkd her zamanki kurnazlığını, keskin zekasını sergiliyor. En ünlü romanlarının temellerini tanıyabileceğiniz bu ciltte de birbirinden özgün fikirleriyle şaşırtmaya devam ediyor.

- Reklam -

“Kendi döneminin en eğlenceli bilimkurgu yazarıydı ve en korkutucusu. Onun korkuları hepimize ait korkulardı ama o bunları hiç kimsenin ifade edemeyeceği bir biçimde ifade ediyordu.”
– The Encyclopedia of Science Fiction

“Belki yazdığı bilimkurgu değil, metafizik ya da teolojik kurmaca. Her ne ise sanki yazdıklarını uydurmamış da gerçekten bir biçimde yaşamış gibi geliyor insana.”
– John Brunner

-Bugünkü programımda  depresyon var, altı saat kendimi suçlayacağım.

-Mühim meseleleri gece yarısı çözmeye kalkmayın.

-Deli olduğunu biliyorsan deli değilsin demektir, en sonunda akıllanıyorsun.
Philip K. Dick öykülerinin üçüncü cildine kavuşmanın mutluluğu ve geriye iki cilt kaldığını bilmenin getirdiği huzurla şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Satışlarını bilmiyorum ama basılıyor olması güzel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman the dark knight

Batman: The Dark Knight’ı 8-bit Olarak İzleyin

ihtiyarlara yer yok ust

“İhtiyarlara Yer Yok” Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Raflara Geliyor