in

Philip Roth’un Baba Mirası Türkçede

Amerikan edebiyatının önemli yazarlarından Philip Roth, Baba Mirası adlı otobiyografik romanıyla raflarda.

Philip Roth
- Reklam -
- Reklam -

Philip Roth geçtiğimiz sene aramızdan ayrılana kadar Amerikan edebiyatının yaşayan en önemli yazarlarının arasında gösteriliyordu. Philip Roth’un eserlerini Türkçede bir süredir MonoKL, Ayrıntı Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları gibi yayınevlerinin baskılarıyla okuyabiliyoruz. Şimdiyse karşımızda yeni bir adım var: Baba Mirası – Gerçek Bir Hikâye, Türkçede.

Orijinal dilinde ilk defa Ocak 1991 tarihinde yayımlanan eser, yıllar sonra Türkçe raflarını da süslemeye başladı.

Biyografi türünde National Book Critics Circle Award’a layık görülen kitap, Amerikan ailesini büyük bir dürüstlükle anlatmakla öne çıkıyor.

- Reklam -

Baba Mirası, Otobiyografik Bir Eser

Kurmaca -sahte- biyografi türünden uzaklaşıp yazar Roth’un cesur tercihleriyle otobiyografiye dönen eser, işlediği konu açısından da dikkat çekiyor.

Orijinal adı Patrimony: A True Story olan Baba Mirası, belki de bütün edebiyat tarihinin en açık savaşlarından birisini konu alıyor: İktidar, yani babaya karşı koyan oğul.

Kitabın çevirmen koltuğunda Charles Bukowski, John Fante, Etgar Keret, Henry Miller gibi önemli yazarları dilimize kazandırmış Avi Pardo oturuyor. Ekim 2019 tarihinden itibaren raflardeki yerini alacak romanın editörü Kerem Oğuz Evrandır.

- Reklam -

Pastoral Amerika, Öfke, Sokaktaki Adam ve Nemesis, yazarın en bilinen eserleri arasında yer alıyor.

Pulitzer Ödülü, Man Booker, Ulusal Sanat Nişanı gibi oldukça önemli ödülleri hanesine yazdıran Roth; öykü, roman, novella, otobiyografi gibi türlerde metinler üretti. Eserlerinde Yahudi kahramanlara ve Antisemitizm’e çekinmeden yer verdi.

Kitapları dünya çapında pek çok dile kazandırıldı.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nasa icon

NASA, İyonosferi Araştırmayı Sürdürüyor

Arı Matematik

Arıların 5 Basamaklı Sayıları Anlayabildikleri Keşfedildi