in ,

Sandman: Uvertür – Neil Gaiman’ın Orijinal Serinin Öncesini Anlatan Macerası Türkçede

Sandman: Uvertür Türkçedeki yerini aldı. Neil Gaiman imzalı yeni macera, orijinal serinin öncesini konu alıyor ve Rüya Kral’ı bir kez daha sahneye taşıyor.

Sandman: Uvertür - Neil Gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Sandman: Uvertür, Türkçe raflarındaki yerini aldı. Neil Gaiman tarafından kaleme alınan grafik roman, orijinal serinin öncesini konu alıyor ve Rüya Kral’ın yeni bir öyküsünü hayranlarla buluşturuyor.

Hayranlar şu sıralar heyecanla birkaç gün sonra Netflix kütüphanesine gelecek olan The Sandman dizisini bekliyor. 5 Ağustos’ta 10 bölümü birden yayınlanacak olan dizinin her bölümü birer saatten oluşacak. Neil Gaiman’ın da yapımcıları ve senaristleri arasında bulunduğu uyarlamanın oyuncu kadrosunda Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Patton Oswalt, Vivienne Acheampong, Gwendoline Christie, Charles Dance, Jenna Coleman, David Thewlis, Stephen Fry ve Mark Hamill gibi isimler yer alıyor. Henüz 2. sezon onayı almamış olsa da, Gaiman’ın 2019 yılında yeni bir sezon için çalıştığı açıklanmıştı. Netflix’in de oldukça güvendiği yapımın bu nedenle 2. sezon onayı almasına kesin gözle bakılıyor. Hatta Gaiman, son yaptığı açıklamada oldukça iddialı konuşmuş ve “uyarlamanın izleyicilere bir kamyon gibi çarpacağını” dile getirmişti.

Orijinal adı The Sandman: Overture olan macera aslında 6 sayıdan oluşuyor. İlk olarak 2013 yılında yayımlanan macera, daha sonrasında Kasım 2015’te tek bir baskıda yayımlandı. Diğer tüm Sandman eserlerinde olduğu gibi İthaki Yayınları etiketiyle çıkan Uvertür Türkçedeki ilk baskı olma özelliğini de taşıyor. Eser, 2016 yılında Hugo En İyi Grafik Roman ödülünü de kucaklamıştı.

- Reklam -

Elif Ersavcı’nın çevirmenliğini üstlendiği eserin çizimlerini J.H. Williams III, renklendirmesini ise Dave Stewart üstleniyor. Uvertür’ün tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sandman: Uvertür – Neil Gaiman | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Sandman: Uvertür - Neil Gaiman

Efsanevi SANDMAN destanının öncesini anlatan UVERTÜR ilk kez Türkçede!

- Reklam -

SANDMAN: UVERTÜR’le birlikte New York Times çoksatan yazarı ve modern fantazinin ustası Neil Gaiman neredeyse 20 yıl sonra ilk kez uzun bir Rüya Kral öyküsüyle geri dönüyor – orijinal SANDMAN efsanesinin öncesini anlatan nefes kesici öyküyü başarılı çizer J.H. Williams III ve renkçi Dave Stewart resimliyor.

Hugo En İyi Grafik Roman Ödülü Kazananı

Toplamda 232 sayfadan oluşan, Ağustos 2022 tarihi itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Hazır dizisi de geliyorken yeni bir Sandman macerası okumak ister misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Flash 9. Sezon final

The Flash Dizisinin 9. Sezon ile Final Yapacağı Kesinleşti

Netflix Ağustos 2022 Takvimi

Netflix’in Ağustos Ayı Yayın Takvimi Belli Oldu: Yeni Yapımlar ve Ayrılanlar