in

A.F. Steadman’ın Filme de Uyarlanacak Olan Fantastik Romanı “Skandar ve Unicorn Hırsızı” Türkçede

A.F. Steadman imzalı “Skandar ve Unicorn Hırsızı” Türkçe raflarında. Fantastik serinin ilk kitabı için hazırlanan önsöz ve tadımlık bir bölüm haberimizde.

Skandar ve Unicorn Hırsızı - A.F. Steadman
- Reklam -
- Reklam -

A.F. Steadman’ın kaleme aldığı Skandar ve Unicorn Hırsızı, Türkiye’deki okurlarıyla buluştu. Fantastik serinin ilk adımı olma özelliğini de taşıyan kitap, yetenekli bir çocuk, onun tek boynuzlu atı ve fırtınalı, büyülü bir dünya hakkında bir hikâyeyi konu alıyor. Eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle çıktı.

Tam adı Annabel Steadman olan İngiliz yazar A. F. Steadman, kent kırsalında büyüdü ve Canterbury’deki The King’s School’da eğitim gördü. Müzik ve akademideki çalışmalarının ardından Selwyn College, Cambridge’de diller ve hukuk ve Cambridge’de yaratıcı yazarlık alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Yazar 2020 yılında “kana susamış tek boynuzlu atlar” hakkında üç kitaptan oluşan bir seri için orijinal yayıncısı Simon & Schuster’dan oldukça iyi bir sözleşme rakamı kazandı. Hatta bu rakamın ilk kitabı yayımlanan bir çocuk yazarı için şimdiye kadarki en büyük avans anlaşması olduğu söyleniyor. Anlaşmayı yaptığı aynı hafta film hakları Sony Pictures tarafından satın alındı.

- Reklam -

Tek boynuzlu atların daha önce hiç anlatılmamış destansı hikâyelerine hayat verdiği ifade edilen Skandar ve Unicorn Hırsızı, sıradışı kahramanlar, unutulmaz dostluklar, görkemli element sihirleri ve yarışlarla dolu bir maceranın kapılarını aralıyor.

Orijinal adı Skandar and the Unicorn Thief olan Skandar ve Unicorn Hırsızı’nın tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Skandar ve Unicorn Hırsızı – A.F. Steadman | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Skandar ve Unicorn Hırsızı - A.F. Steadman

Skandar Smith’in en büyük hayali, Anakara’daki hayatını geride bırakıp herkesten gizlenen unicornların yaşadığı Ada’ya binici olarak kabul edilmekti. Bu yüzden uzun yıllar boyunca tek bir sınav için çalıştı: Kuluçkahane sınavı!

Bu zorlu sınavı geçerse Ada’ya gidip özel bir binici olacak, onu bekleyen unicornuyla bağ kurabilecek ve element sihrini kullanabilecekti. Ne var ki sınav günü gelip çattığında işler Skandar’ın umduğu gibi gitmedi. Unicornlara ve geleceğe dair tüm umutları tükendiği sırada evlerine gelen gizemli bir kadın, onu Ada’ya davet etti.

Orada bir yandan eski okulundakilere hiç benzemeyen arkadaşlar edinecek, bir yandan da destansı gökyüzü savaşları, tehlikeli uçuşlar ve kıyasıya rekabetle dolu yepyeni bir dünya keşfedecekti. Ancak Skandar’ın henüz bilmediği büyük bir sır vardı ve açığa çıkarsa bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.

- Reklam -

Unicornlar daha önce hiç anlatılmamış destansı hikâyeleriyle bu kitapta hayat buluyor. Sıradışı kahramanlar, unutulmaz dostluklar, görkemli element sihirleri ve nefes kesici yarışlarla dolu bir maceraya hazır mısınız?

Korkuyla neşenin harika bir dengeyle bir araya geldiği Skandar ve Unicorn Hırsızı, okurları büyülü bir dünyanın içine sürüklüyor.

Skandar ve Unicorn Hırsızı - A.F. Steadman Önsöz

Skandar ve Unicorn Hırsızı | ÖNSÖZ

Kameraman unicornları daha görmeden seslerini duydu.
Tiz sesli çığlıklar, ölüm saçan hırıltılar, gıcırdayan dişler.
Kameraman unicornları daha görmeden onları hissetti.
Ekşi nefes, çürümüş et, ebedi ölümün pis kokusu.
Derinlerinde bir yerde iğrenç toynakları gümbürdedi,
paniği gittikçe artarken tüm sinirleri, her bir hücresi kaçmasını söyledi. Ama yapması gereken bir işi vardı.
Kameraman unicornların tepenin yamacından çıkmasını izledi.
Sekiz taneydiler. Kötücül canavarlar çayırda dört nala koşarken sıska kanatlarını açıp havalandılar.
Karanlık bir fırtınanın merkezi gibi etraflarında siyah bir duman döndü, arkalarından gök gürledi ve yeryüzüne korkunç ayaklarından önce yıldırımlar vurdu.
Canavarlar savaş çığlıkları atarken hayalete benzeyen sekiz boynuz havayı yardı.
Kasabalılar çığlık atmaya başladı, bazıları kaçmaya çalıştı. Ama çok çok geçti.
İlk unicorn yere indiğinde kameraman kasaba meydanında duruyordu.
Burnundan kıvılcımlar püskürttü, yeri eşeledi, gürültüyle aldığı her soluğunda yıkım ve kargaşa vardı.
Kameraman titreyen ellerine rağmen filme çekmeye devam etti. Yapması gereken bir işi vardı.
Unicorn devasa başını eğdi, keskin boynuzuyla doğrudan lensi işaret ediyordu.
Kan çanağı gözleri kameramanınkilerle buluştuğunda adamın tek gördüğü yıkımdı.
Artık kasabalılar için umut yoktu. Onun için umut yoktu.
Diğer yandan bir vahşi unicorn baskınından kurtulamayacağını hep biliyordu.
Sadece çekimlerin Anakara’ya ulaşmasını umuyordu.
Vahşi bir unicorn görmek ölmek demekti.
Adam işinin bittiğini umarak kamerasını indirdi.
Unicornlar peri masallarına değil kâbuslara aitti..


Kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanmış ÖN OKUMAsına buradan ulaşabilirsiniz.


Toplamda 368 sayfadan oluşan Skandar ve Unicorn Hırsızı’nın çevirisi Şebnem Tansu’ya, editörlüğü Gizem Çiçek’e, düzeltisi aynı zamanda yazarlarımızdan biri olan Gülçin Kaya’ya, sayfa tasarımı Ceyda Çakıcı Baş’a ve son olarak kapak tasarımı ise Sidem Zelal Edin’e ait. Kasım 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan kitabı aynı zamanda dijital kitap satış sitelerinden de temin edebilirsiniz.

Serinin bir sonraki kitabı olan Skandar and the Phantom Rider, Mayıs 2023’te orijinal dilinde yayımlanacak. Eserin çıktıktan sonra çok geçmeden dilimize de çevrilmesi bekleniyor.

Skandar ve Unicorn Hırsızı’nın konusu hoşunuza gitti mi? Kitapla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucky Hank Dizisi İlk Bakış | İZLE

Better Call Saul ve Breaking Bad Ekibinden, Bob Odenkirk’ün Başrolünde Yer Aldığı Yeni Dizi “Lucky Hank”e İlk Bakış

Gibi 4. Sezon Cekimleri

Feyyaz Yiğit’in Başrolünde Olduğu “Gibi” Dizisinde 4. Sezon Çekimleri Başladı