in

Yüzüklerin Efendisi Dizisine İlham Olan Tolkien İmzalı “The Fall of Númenor” Kitabı Geliyor

The Fall of Númenor duyuruldu. Yüzüklerin Efendisi dizisine de ilham olan J.R.R. Tolkien’in İkinci Çağ anlatıları kendi kitabına kavuşuyor.

The Fall of Númenor kitap jrr tolkien
- Reklam -
- Reklam -

The Fall of Númenor kitabı geliyor. J.R.R. Tolkien imzasını taşıyan eser, Amazon’un dizi uyarlamasına kaynaklık eden Güneşin İkinci Çağı’ndaki hikâyeleri bir araya getiriyor.

Yüzüklerin Efendisi kitaplarının yayıncısı HarperCollins, J.R.R. Tolkien imzalı İkinci Çağ öykülerini ilk defa tek bir kitap altında topluyor.

J.R.R. Tolkien tarafından kaleme alınan ve Christopher Tolkien’in tamamlayıp yayına hazırladığı İkinci Çağ anlatıları, şimdi ayrı bir cilt olarak okurlarla buluşturulacak. The Fall of Númenor (Númenor’un Düşüşü) adı verilen eser orijinal diline önümüzdeki kasım ayında yayımlanacak.

- Reklam -

Orta Dünya evreni oldukça hareketli günlerden geçiyor. Amazon Prime’ın Yüzüklerin Efendisi uyarlaması The Rings of Power evrenin kötü karakterleri olan Ork’lara dair yeni görselleri paylaşırken edebiyat dünyasında ise Tolkien’in yeni bir derlemesi çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Tolkien Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nı “karanlık ve tarihi konusunda anlatılacak (ya da anlatılmaya değecek) fazla bir şeyin olmadığı” bir dönem olarak tanımlıyor. Bununla birlikte yıllar boyunca birçok okur ve uzman bu döneme ait bilgi kırıntılarını ek metinlerden ya da bazı notlardan çıkarmaya gayret etmişti. Christopher Tolkien’in The Silmarillion eserini yayına hazırlamasıyla birlikte Orta Dünya’nın geçmişi aydınlandı. Numenor krallığının yükselişinden düşüşüne ve Güç Yüzükleri’nin yapılışına kadar büyük bir alanı kapsayan eser ile Tolkien’in dev külliyatı okurlarla buluştu.

The Fall of Númenor - jrr tolkien kitap

The Power of The Ring Dizisine İlham Olan “The Fall of Númenor” Kitabı Brian Sibley Tarafından Hazırlandı

Tolkien uzmanı ve yazar Brian Sibley’in editörlüğünü üstlendiği kitapta illüstrasyonlar Orta Dünya çizimleriyle tanınan Alan Lee’ye emanet edildi.

HarperCollins etiketi ile okurla buluşacak The Fall of Númenor kitabı hakkında Sibley şunları kaydediyor:

- Reklam -

“The Silmarillion’un 45 yıl önce ilk defa yayınlanmasından bu yana Christopher Tolkien’in, babasının Orta Dünya ile ilgili yazdığı bütün metinlere dair detaylı çalışmalarını ve araştırmalarını büyük bir ilgi ile takip ettim. Onun alanında otoriter çalışmalar bütününe The Fall of Númenor eseri ile dâhil olabilmek benim için büyük bir onur. İkinci Çağ’ın bütün ipuçlarını toplayarak bir araya getirdiğim bu eser sayesinde okurlar Yüzüklerin Efendisi kitaplarında geçen Yüzük Savaşı’na giden yolda karakterlerin nasıl geliştiğini ve nasıl olayların yaşandığını (belki de yeniden) keşfetme imkânı bulacaklar.”

Kitabın çizimlerini gerçekleştiren Alan Lee ise şunları ekliyor:

“İkinci Çağ’ın o gizemli ve eski olaylarını, dostluklarını ve felaketlerini ve tabii ki Üçüncü Çağ’da yaşanacağını bildiğimiz hikâyelere yol açan olaylara daha detaylı bir şekilde göz atabilmek benim için mutluluk verici. The Lord of the Rings ve The Hobbit eserleri için yapmaya çalıştığım çizimlerde ve tasarımlarda her zaman o eski öykülerin tarih ve geçmişin yankısını bir araya getiren antik havasını yansıtmaya gayret ettim. Dolayısıyla The Fall of Númenor, Orta Dünya’nın zengin tarihine bir kez daha dalmak için muhteşem fırsatı sağlıyor.”

Brian Sibley’in editörlüğünü yaptığı eser 10 Kasım 2022 tarihinde raflardaki yerini alacak. Kitabın Türkçe olarak yayımlanıp yayımlanmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Siz yeni çıkacak kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Bookseller

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

günışığı kitaplığı açıklama

Günışığı Kitaplığı, Hedef Gösterilen Kitapları Hakkında Açıklama Yaptı: “Suçlamalar Gerçek Dışı”

Hunter Schafer yeni açlık oyunlari filmi

Euphoria’nın Yıldızı Hunter Schafer, Yeni Açlık Oyunları Filmine Katıldı