in

Tolga Gümüşay’dan “Genç Kareli Öyküler” Raflarda Yerini Aldı

Tolga Gümüşay, çektiği fotoğraflarıyla bütünleştirdiği öykülerini geçtiğimiz yıl “Kareli Öyküler” adı altında yayınlamıştı. Şimdi ise sıra genç okuyucularından aldığı olumlu geri bildirimlere sahip eserlerinden oluşan “Genç Kareli Öyküler”e geldi.

Genç Kareli Öyküler - Tolga Gümüşay - Özet - İnceleme
- Reklam -
- Reklam -

Tolga Gümüşay, 6 Yıl Tam Pansiyon adlı romanıyla 2001 yılında edebiyat dünyasına adım atmıştı. Bu romanını sırasıyla Pembe Tuvalet, Geleceği Görme Ortaklığı, Keskin Naneli Öyküler, Anormal, Hiç Kimsenin Kenti, Hazırlıksız adlı roman ve öykü kitapları izlemişti. Tarih yaprakları 2012 yılını gösterdiğinde ise yeni bir proje başlattı: Sokak sokak gezdi, kare kare fotoğrafladı ve onlara birer öykü bahşetti. Bu fotoğrafını çekip öykülerini yazdığı eserlerini her hafta bir tane olacak şekilde karelioykuler.com sitesinde yayınladı. Ve geçtiğimiz yıl Altın Kitaplar aracılığıyla Kareli Öyküler kitabı basıldı. Şimdi ise genç okuyuculardan güzel geri bildirimler aldığı kareli öykülerinden oluşturduğu ve Genç Kareli Öyküler adını verdiği kitabı raflarda yerini alıyor.

Yanı başımızda gürül gürül akan bir dünya, akıntıya kapılanlar, köşe bucak kaçanlar, kıyı köşede oturanlar, mutlu olanlar, dertli olanlar, sıradan olanlar önce bir kareye sonra bir öyküye sığdırılanlar Genç Kareli Öyküler’le geri dönüyorlar. Gelin hep birlikte bu derlemede bizleri neler beklediğini öğrenmek için arka kapakta bulunan tanıtım yazısına şöyle bir göz atalım:
Kıyıda dikilirken kendini ne karaya ne de denize ait hisseden genç kız, Stockholm’de Noel genc kareli oykulergecesi yaşıtları yeni oyuncaklara kavuşurken en sevdiği Batman’ini kaybeden çocuk, oltasıyla denizi kırbaçlayan balıkçı, inşaat tahtalarının üstünde İstanbul’un tarihî yokuşlarından aşağı kayan şamaroğlanları, yeşilin ucundaki ışık huzmesine doğru çekilen iki genç kız, çocukluğunda burun buruna geldiği leoparın etkisinden bir türlü kurtulamayan Alice, sabahları somurtan çocukları miyavlayarak neşelendiren çöpçü…

Önce fotoğraf kareleriyle karşımıza çıkıyor, sonra da çarpıcı öyküleriyle okurun ruhunda derin izler bırakıyor.
Tolga Gümüşay’ın yine Altın Kitaplar etiketiyle çıkan 144 sayfalık Genç Kareli Öyküler isimli eserine fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Keyifli okumalar…

- Reklam -

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for maviadige maviadige dedi ki:

    Fotoğraf ve öykülerin birleşmesi fikri çok samimi geldi bana. Verilen linki incelediğimde etkilendim. Çok güzel kareler yakalanmış ve hayal gücüyle ortaya hoş öyküler çıkmış.

  2. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Size katılıyorum. :+1:

    Benim de bu güzel porjeden haberim yoktu. @estorn sayesinde öğrendim, sağ olsun. Tolga Bey’in öykücülüğü başka fotoğrafçılığı baska güzel ve birleşince enfes kareli öyküleri çıkıyor. :krs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

haftanin kitabi 76 ben ve kaminski

Haftanın Kitabı #76 – Ben ve Kaminski

sonsuzlugun sonu ust

Sonsuzluğun Sonu: Kaderin Ağları Yırtılabilir mi?