in

Fuat Ergin’den “Dark İstanbul” Klibi: Rap Müzik Sanatçısından Korku ve Fantazi Temalı Parça

Fuat Ergin imzalı Dark İstanbul parçası yayımlandı. Türkçe rap müziğinin usta sanatçısı, yeni çalışmasında korku ve fantazi unsurlarını İstanbul temasıyla bir araya getirdi.

dark istanbul fuat ergin dinle
- Reklam -
- Reklam -

Fuat Ergin imzalı Dark İstanbul yayınlandı. Türkçe rap müziğin usta sanatçılarından Fuat, yeni çalışmasında korku ve fantazi türlerini İstanbul teması ile bir araya getiriyor.

Fantastik, gizem, polisiye, psikolojik gerilim, korku, mitoloji ve bilimkurgu alanlarında bir araya gelen; yazar, çizer, sinemacı, müzisyenlerden oluşan bir topluluk olan Dark İstanbul’un ilk klibi Fuat Ergin’den geldi.

netd müzik’in YouTube kanalında bugün yayına giren klibin söz, beste ve icrası Fuat Ergin’e ait. Aranjör Alpay Ünyaylar, yaylılar İstanbul String, gitarlar Serhat Güzelel ve ney Türker Dinletir imzalarını taşıyor. Klibin yönetmenliği Sami Dündar, montaj ve animasyonlar Fatih Yürür, çizimler Serhat Filiz tarafından gerçekleştirildi.

- Reklam -

Fuat Ergin – Dark İstanbul

YouTube video

“Toprak ananın rahminden fışkıran döllenmiş sular
Dark İstanbul’un tüm kılcal damarlarında uyan
Kıyamet günü istilası kapında nacak
Vakit doldu içten ölüyüm zombi gibi karşında”

Tamamı çizgi roman panelleri arasındaki çizimler aracılığıyla sahnelenen parçada, Fuat Ergin şehrin suç, fantazi ve korku dolu atmosferini tasvir ediyor.

1972 yılında Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen Fuat Ergin, Türkçe rap müziğin ilk zamanlarından beri alanının en önde gelen isimleri arasında yer alıyor. İlk profesyonel kaydını 1995 yılında gerçekleştiren sanatçı, günümüze dek pek çok albüme ve parçaya imza attı. Ergin son olarak 2021’de Krematoryum EP ile dinleyicilerinin karşısına çıkmıştı.

Dark İstanbul Hakkında

2021 yılında kurulan Dark İstanbul, spekülatif kurgu türünde üretilmiş edebiyat, müzik, dizi ve film eserlerini profesyonel isimlerin icralarıyla bir araya getirmeyi hedefliyor. Şirket ilk etapta yayınevi tarafında Dark Antoloji, Babamın Gölgesi, Dolunay Ayini, Bize Bir Katil Lazım, Işıkları Kapatma Anne, Kutsal Cehalet, Sempatizan, Her Şeyin Bittiği Yerden ve Dark Polisiye gibi kitaplara imza atmıştı.

- Reklam -

dark istanbul fuat dinle

İlk sayısı haziran ayında yayımlanacak olan Dark İstanbul Dergi’nin hazırlıkları devam ederken yayınevinden çıkan kitapların film ve dizi uyarlamaları da hazırlık süreçlerini sürdürüyor.

İşin müzik tarafındaki ilk hamle ise Fuat Ergin imzası ile bugün yapıldı. Dark İstanbul Medya çeşitli alanlardaki çalışmalarına devam edecek.

Dinleyici ile buluşan parça ve klip hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tarzı beğendim ama sözler üzerinde çalışılmalı. Çok zorlama gibi duruyorlar. Rap dinlediğim de ilk baktığım şey sözleridir.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Sözler güzel sayılır ama video çok iyi olmuş :+1:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Francisco Goya eserleri sergileniyor

Francisco Goya’nın Uzun Yıllardır Gözden Uzak Kalan Eserleri Sergileniyor

2021 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Finalistleri

2021 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü’nde Finale Kalanlar Açıklandı