in ,

2021 Oscar Ödül Töreni Koronavirüs Yüzünden Ertelendi

2021 Oscar Ödül Töreni tarihi Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. 93. Akademi Ödülleri Töreni için yeni tarih ve şartlar açıklandı.

2021 Oscar Ödül Töreni Koronavirüs Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Bütün dünyada ve neredeyse her sektörde etkisini gösteren Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir erteleme daha geldi. 2021 Oscar Ödül töreni için planlanan tarih değişti. 93. Akademi Ödülleri Töreni 25 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu gün itibarıyla 8.1 milyon insanı enfekte edip 439 bin hayatın sona ermesine neden olan Covid-19 pandemisi etkisini göstermeye devam ediyor. Kimi ülkelerde salgın kontrol altına alınmış olsa da, bazı coğrafyalarda virüs yeni yeni yükselişe geçiyor. Halihazırda Türkiye’de de vaka sayılarında kısa süreliğine bir düşüş yaşanmış ardından da yeniden tırmanış başlamıştı.

Hal böyle olunca da pek çok filmin vizyon tarihi ertelendi. Çekimleri ya da post prodüksiyon süreci devam eden yapımlar da projelerini durdurmak zorunda kaldı. Neticede pek çok filmi etkileyen pandemi, festival ve ödülleri de etkiledi. Bazı festivaller dijital ortamda gerçekleştirildi.

- Reklam -

Oscar Kriterleri Koronavirüs

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi pandeminin getirdiği olağanüstü koşullara ayak uydurmak için geçen aylarda bazı yeniliklere gitmişti. Kategori sayısı azaltılırken filmlerin vizyona girme durumlarına ve yapımların jüriye ulaştırılmasına dair kolaylıklar sağlanmıştı. Ödüllerin ertelenebileceği de o toplantıda gündeme gelen başlıklardan birisiydi. Nihayetinde Akademi şimdilik son kararını verdi.

2021 Oscar Ödül Töreni İçin Değerlendirilmeye Alınacak Filmlerde Son Tarih de Belli Oldu

Normal şartlar altında 28 Şubat 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanan 93. Akademi Ödülleri Töreni, 25 Nisan 2021 tarihine ertelendi. Bununla birlikte ödüllerde adaylık alabilmek için filmlerin en geç vizyona girmesi gereken tarih de 28 Şubat 2021 olarak açıklandı.

Üstelik yalnızca beyaz perde değil, Netflix ve Amazon Prime gibi dijital ortamda da gösterilen filmler Oscar için adaylık alabilecek. Adayların net olarak duyurulacağı tarih ise 15 Mart 2021 oldu.

- Reklam -

2021 Oscar Ödül Töreni Koronavirüs Erteleme

Pek çok film yapım şirketi ve yapımcı, filmlerinin vizyon tarihlerini Oscar’da boy gösterme ve yeterli lobiyi yapma süresine sahip olma şansını değerlendirerek seçiyordu. Koronavirüs ile birlikte gelen tarih karışıklığı da böylece yapımcıları bir nebze olsun rahatlatmış oldu.

En prestijli sinema ödüllerinden olan Akademi Ödülleri haricinde 74. BAFTA Ödülleri de tarihini erteledi. İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından düzenlenen ödüller 11 Nisan 2021 tarihine alındı.

Peki siz bu erteleme kararını nasıl buldunuz? 2021 Oscar Ödül Töreni’nde kayda değer bir film bulabilecek miyiz dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Ridley Scott, Gladyatör 2 Senaryosu Üzerinde Çalışıyor

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the batman tabanca

The Batman, Tabancalı Bir Kara Şövalye Gösterebilir

salak ile avanak Jim Carrey Jeff Daniels

Salak ile Avanak Yıldızları Jim Carrey’nin Kitabı için Yeniden Bir Arada