in ,

Peri Masallarında Gezmenin En Güzel Yolu Bu Harita Olabilir

Bernard Sleigh tarafından çizilen, masal ve mitoloji diyarlarını bir araya toplayan haritada büyülü bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Peri Masalları Harita
- Reklam -
- Reklam -

Peri masallarının geçtiği nadide toprakların bir haritasıyla buluşmaya ne dersiniz? Kısaca peri masalları haritası diyebileceğimiz bu sanat eseri Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, Brimingham, School of Art’ta okuyan Bernard Sleigh tarafından çizildi. Endüstri Devrimi’ne bir tepki olan Arts & Crafts akımının hüküm sürdüğü yıllarda çizilen haritanın Sleigh’in en ünlü işlerinden biri olduğu söyleniyor.

Avrupa masallarından ve edebiyatından tutun da Yunan mitolojisine kadar farklı eserlerden veriler içeren harita, sizi hem çocukluğunuza hem de masalların geçtiği diyarlara fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. Kral Arthur’un mezarını ziyaret edip ona saygınızı gösterebilir, ardından Peter Pan’ın evine giderek biraz dinlenebilirsiniz. Bunlar yemedi mi? O zaman Perseus’u Andromeda’yı kurtarırken izleyebilir ya da Herkül ile şiddetli bir sohbete tutulabilirsiniz.

Harita üzerindeki kırmızı çizgi bir yürüyüş yolu ve tur rehberi görevi görüyor. Bu çizgi sizi içinde bulunduğunuz dünyadan çıkarıp hiçbir zaman var olmamış ama sonsuza dek hayallerimizde olacak bambaşka dünyaların içinde dolaştırıyor. Deniz kızları, periler, Sindirella’nın Kalesi, Avalon, efsanevi kılıç Ekskalibur ve dahası… Bu haritayla keşfedilmeyi bekliyor!

- Reklam -

Aşağıda küçük bir ön izlemesine ulaşabileceğiniz haritayı doyasıya gezmek için BURAYA ve BURAYA tıklayabilirsiniz!

peri masallari haritasi

- Reklam -

Haritayı siz nasıl buldunuz? Her fantastik kurgu hayranı gibi bu tip haritalar sizlerin de ilginizi çekmiyor mu? Favori bölgeniz neresi oldu?

Forumlarımıza gelerek yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Masallarda Cinsiyet Rolleri

Mâverâünnehir’in Gizemli Ressamı: Mehmet Siyah Kalem

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

joker the dark knight

Heath Ledger, Nolan’la Tanışana Kadar Süper Kahraman Filmlerinden Nefret Ediyormuş!

witcher oyku 2

Witcher: Dönüşü Olmayan Yol | Kısım 2