in ,

Kanuni Sultan Süleyman’ın Portresi Açık Artırmada 5 Milyon TL’ye Alıcı Buldu

Kanuni Sultan Süleyman Portresi açık artırmada yaklaşık 5 milyon TL’ye alıcı buldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de bazı önemli eserleri satın alarak İstanbul’a getirmeyi başardı.

Kanuni Sultan Süleyman Portresi
- Reklam -
- Reklam -

Ses getiren açık artırma haberlerine bir yenisi daha ekleniyor. Aralarında Kanuni Sultan Süleyman için çizilmiş bir portrenin de bulunduğu İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları adlı bir müzayede düzenlendi. Portre 438 bin sterlin (yaklaşık 5 milyon Türk lirası) karşılığında alıcı buldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de açık artırmada alıcı olarak yerini aldı.

Merkezi New York’ta bulunan İngiltere kökenli çok uluslu müzayede şirketi Sotheby’s, düzenlediği açık artırma ile gündeme geldi.

Aralarında Kanuni Sultan Süleyman’a ait olan bir portrenin de bulunduğu geniş bir koleksiyonu satışa açan Sotheby’s, İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları başlığında pek çok esere alıcı buldu.

- Reklam -

Dijital ortamda, fiziksel katılıma müsaade etmeden gerçekleştirilen etkinlik Sotheby’s’in Londra şubesinde sunuldu.

Kanuni Sultan Süleyman portresini 438 bin sterline satın alan kişinin adı ise açıklanmadı.

Kanuni Sultan Süleyman Portresi, Preveze Deniz Zaferi’nden Sonra Yapılmış Olabilir

16. yüzyıldan günümüze ulaştığı düşünülen Kanuni Sultan Süleyman portresi, tahmin edilenden 4 kat fazla bir tutara alıcı bulmayı başardı. Yetkililer Muhteşem Süleyman olarak da anılan Osmanlı padişahının, portre çizildiği sırada 43 yaşında olduğunu düşünüyor. Portrenin yapıldığı spesifik tarih için ise Preveze Deniz Zaferi’nden (28 Eylül 1538) sonrası işaret ediliyor.

Kanuni Sultan Süleyman Portresi

1800’lü yıllardan beri Fransız bir ailenin elinde bulunan portre, işlemlerin tamamlanmasından sonra yeni sahibinin eline geçecek.

Sotheby’s’in düzenlediği müzayedeye İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de katıldı. İBB daha önce Bellini’ye ait olan Fatih Sultan Mehmet portresini 770 bin sterline satın alıp İstanbul’a getirmeyi başarmıştı.

İBB Açık Artırmada Nadir Bulunan Eserler Satın Aldı

İBB bu müzayede de teklif verenler arasındaydı. 9 adet Kur’an-ı Kerim ve bazı el yazmalarını satın almayı başaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eserleri ülkemize getirmeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, paylaştığı Tweet ile alınan eserler hakkında bilgi verdi.

- Reklam -

Buna göre Zuhruf Suresi’nin yazıldığı 1.200 yıllık, Maide Suresi’nin yazıldığı 1.100 yıllık ve 5 ayrı surenin yazıldığı 700 yıllık Kur’an-ı Kerim sayfaları, Mesnevi ve Bahaeddin Veled’in İbtidâ-Nâme’si artık İstanbul’un olacak.

(Tweet’i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.)

Peki siz bu açık artırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NTV

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Tablonun İstanbul’a gelmemesi üzücü. Gelseydi de değerini anlayacak kişi sayısı az.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cüce Kitabı - Emine Gürsoy Naskali

Cücelik Olgusu Kapsamlı Bir Çalışmayla Ele Alındı: “Cüce Kitabı”

kuru otlar üstüne - nuri bilge ceylan yeni film

Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne’de Çekimler Başladı