in

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Başladı

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali için başvurular başladı. 2-9 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalde, Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarında yapımlar yarışacak.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali
- Reklam -
- Reklam -

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali başvurular başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan festival, 2-9 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İlk defa 1964 yılında Dr. Avni Tolunay’ın öncülüğünde başlayan Altın Portakal Film Festivali, Koronavirüs önlemleri eşliğinde 58. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, festival kapsamında bu yıl Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarındaki yarışmaların yanı sıra; Antalya Film Forum ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın da düzenleneceğini söyledi. 58. kez düzenlenen festivalde toplamda 1.400.000 TL tutarında ödül dağıtılacak.

Geçen yıl yaşanan Koronavirüs pandemisi nedeniyle ilk kez gerçekleştirilen açık hava gösterimleri bu yıl da devam edecek. Festival aynı zamanda kapalı salonlarda da Covid 19 kapsamında gerekli tüm önlemler alınarak izleyicilerle buluşacak.

- Reklam -

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler arasından seçilecek En İyi Film, Altın Portakal heykelciğinin yanı sıra 300 bin liralık para ödülünün de sahibi olacak. Yarışmadaki tüm filmler aynı zamanda 100 bin TL değerindeki Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü için de yarışacak.

Festival, sinema yolculuğunun başındaki yönetmenlerin bir sonraki projelerini teşvik etmek amacıyla verilen Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanacak film de, 100 bin TL tutarında para ödülüyle desteklenecek. Yılın en yeni belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda filmler toplamda 60 bin TL değerindeki ödüller için yarışacak. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda ise iki filme toplam 30 bin TL değerinde para ödülü verilecek.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali 2 Ekim’de Başlıyor

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali

Türkiye’nin en saygın festivallerinden biri olarak kabul edine Altın Portakal Film Festivali, ülkemiz sinemasındaki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla bundan 2 yıl önce başlattığı Cahide Sonku Ödülü’nü bu yıl da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerden birinde, kamera arkası ya da önü fark etmeksizin çalışmış bir kadın sinemacıya ya da kadınlardan oluşan bir ekibe verilecek. Ödül 50 bin TL değerinde olacak.

- Reklam -

Yılın ses getiren ve merakla beklenen yapımlarını bir araya getiren Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film 100 bin TL, En İyi Yönetmen ise 50 bin TL para ödülüne sahip olacak. Bu yarışmada En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da Altın Portakal heykelleri sahiplerini bulacak.

Üçüncü yılına giren Altın Portakal Sinema Okulu ile genç ve bağımsız sinemacılara alan açan, sinemamızın yeni projelerine destek amacıyla düzenlenen ve bu yıl toplamda 390 bin TL değerinde ödül verilecek Antalya Film Forum ile ilgili açıklamalar ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre yürütecek.

Festivalin internet sitesinden şu anda başvurular yapılabiliyor. Festivale son başvuru tarihi ise 9 Ağustos 2021 olarak belirlendi.

Altın Portakal festivalinde yarışacak filmler konusunda yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings: Gollum oyun Türkçe Dil Desteği

The Lord of the Rings: Gollum – Yeni Tanıtım Videosu ve Detaylar

Tarihte Yaşanmamış Olaylar - Ülkü Tamer

Ülkü Tamer, Tarihte Yaşanmamış Olaylar’ın Kaydını Tuttuğu Mizahi Kitabı ile Tekrar Raflarda