in

ABD Sinemalarında Joker Maskeleri Yasaklandı

ABD’deki sinema salonları, Joker için önlem almaya devam ediyor. Bazı sinemalar filme gelen hayranların yanlarında maske ya da kostüm getirmelerini istemiyor.

Joker
- Reklam -
- Reklam -

Başta fragmanı olmak üzere hakkında çıkan birçok açıklama ve haberle bizleri büyük bir beklentiye sokan Joker için oldukça az zaman kaldı. ABD sinemaları da yapımı büyük bir kitlenin beklediğinin farkında olacak ki olası olayları önlemek için salonlara Joker maskesi, kostümü ve oyuncak tabanca sokmayı yasakladı.

Landmak Theatres’ın internet sitesinde belirttiğine göre, sinema kendisine ait salonlarda maske, boyalı yüz veya kostüme izin vermeyecek. Ülkenin en büyük sinema zinciri olan AMC Theatres ise polisle birlikte çalıştıklarını, standart politikalarının kostüme izin verdiğini ancak yüzü gizleyen boyalar ve diğer seyircileri rahatsız edecek nesnelere müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Colorado’da Daha Önce Silahlı Bir Eylem Yaşanmıştı

Aslında bu durumun son derece geçerli bir sebebi var. 2012’de Colorado’da The Dark Knight Rises filminin gösterimi sırasında silahlı bir saldırı gerçekleşmiş ve dakikalar içinde yetmiş bir kişi vurulmuştu. Joker’in vizyon tarihi yaklaşırken kurbanların aileleri, Warner Bros’a silah kanunu reformuna karşı çıkan politikacıları desteklemeyi bırakmaları için yazı yazdı. Stüdyo, filmin şiddeti destekleme gibi bir amaç taşımadığı cevabını verdi. Ancak yine de film, yıllar önce saldırının yaşandığı sinema salonunda gösterilmeyecek.

- Reklam -

Bir diğer sebepse FBI tarafından alınan yeni bir silahlı saldırı istihbaratı. Los Angeles polisiyse tespit edilmiş bir tehdit olmadığını ancak yine de güvenlik önlemlerinin had safhada tutulacağını söyleyerek hayranları rahatlattı.

Merakla beklenen Joker, ülkemizde 4 Ekim’de seyirciyle buluşacak. Filmin, ilk hafta sonunda 80 milyon dolardan fazla hasılat yapması bekleniyor.

- Reklam -

Filmde Joker rolünde Joaquin Phoenix’i izleyeceğiz. Phoenix’e eşlik edecek oyuncular ise şöyle: Robert De Niro, Zazie Beetz ve Frances Conroy. Todd Phillips’in yönetmenliğini üstlendiği yapım, DC Sinematik Evreni içerisinde yer almayarak da dikkatleri üzerine çekiyor.


* Tom Holland’lı Uncharted Filmi Yönetmenini Buldu

* Sherlock Holmes Maceralarını Türkiye’ye Taşıyor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Evet @Ufuk ne zaman boyuyorsun yüzünü Joker maskesine

  2. Avatar for Emre Emre dedi ki:

    Joker hakkında beklentilerim yüksek özellikle piyasada yerli ve yabancı film olmadığı için (5 haftada 500k seyirci sayısına ulaşan yok) sinema severlerin ilgisini çekecektir.

    Maskenin yasaklama sebebini şu video izleyerek açıklayabilirim.

    https://www.youtube.com/watch?v=F_5dP_83O7o
  3. Avatar for Ufuk Ufuk dedi ki:

    Beni Ressam sanatkar bir arkadaşım var ( @Agape ) o boyaycak :smiley: O kadar uğraşıyor bu işlerle neler yapıyor hiç göremedik :slight_smile:

    Ek: Ayrıca adamların rahatlıktan uğraştıklarına bak bir de bize bak. Geçen nerede görmüştüm adamların NASA araştırmalarına ayırdıkları para GSMH’larının %2’siymiş. Okuyunca şaşırmıştım. Nasıl bir hayat bu :slight_smile:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Neden görmedin ki? Görenler gördü. :grimacing:

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bizim de diyane…
    Neyse ortalık karışacak , böyle kıyaslamalar yapma :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Mars

Mars Seyahatinde Kullanılacak Starship Tanıtıldı

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy 3’ün Senaryosu Tamamlandı