in

Back to the Future Filmindeki Marty McFly Gizemi Çözüldü

Back to the Future serisinde Marty McFly’la ilgili yıllardır merak edilen bir konu nihayet netlik kazandı. Geleceğe Dönüş senaristi Bob Gale, tartışmalara son noktayı koydu.

back to the future geleceğe dönüş
- Reklam -
- Reklam -

Back to the Future senaristi Bob Gale filmin çıktığı 1985 yılından beri hayranların aklını kurcalayan bir konuya açıklık getirdi. Kült haline gelen Geleceğe Dönüş filminde, 1950’lerde yaşayan Lorraine Baines ve George McFly çiftinin ilişkilerinin başlamasına yardımcı olan bir arkadaşları vardı: Calvin Klein. McFly çiftinin oğulları Marty McFly’ın balodan sonra ortalıktan kaybolan arkadaşları Calvin’e çok benzediğini nasıl hiç fark etmedikleri ise film için her zaman büyük bir hikâye boşluğu olmuştu.

Bu durumla ilgili sorunlar bir filmi “mükemmel” yapanın ne olduğunu tartışan birkaç Twitter kullanıcısı arasındaki konuşmalardan sonra yine alevlendi. Tabii ki tartışmanın bir tarafında James Gunn’ın olması konuyu daha da gündeme getirdi. Guardians of the Galaxy filmlerinin yönetmeni konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Back to the Future noksan bir film gibi GÖZÜKEBİLİR (neden anne ve babası Marty’yi hatırlamıyor?) ama ben hâlâ mükemmel olduğunu düşünüyorum çünkü durumu açıklayan pek çok şey olabilir (zaman kendisini korur vs.). Ya da sadece inkar ediyorumdur, kim bilir.”

- Reklam -

James Gunn Guardians of the Galaxy 3 The Suicide Squad

Tartışmaya katılan Star-Lord Chris Pratt de şunları ekledi:

“Belki de hatırlıyorlardır, Marty olarak değil de Calvin olarak. Marty 1985’e döndüğünde ailesi çocuklarıyla yirmi yıl önce lisede gördükleri eleman arasındaki benzerliği fark etmişlerdir.”

Back to the Future Tartışması Birinci Elden Sonlandırıldı

Geleceğe Dönüş serisinin senaristi Bob Gale’in açıklamalarına göreyse haklı taraf Pratt oluyor. THR’a yaptığı açıklamada Gale şunları belirtti:

- Reklam -
back to the future Bob Gale
Bob Gale

“George ve Lorraine’in Calvin’i 17 yaşındayken sadece 8 günlüğüne tanıdıklarını unutmayın. O sekiz günün her birinde görmediler de zaten. Yani yıllar sonra bir araya gelmelerine yardımcı olan tuhaf çocuğu hatırlıyor olabilirler. Yine de, herhangi birine gidip sorun lisede bir dönem boyunca birlikte okudukları herkesi hatırlıyorlar mı? Ya da tek bir kez randevuya çıktığınız birisini?

“Elinizde fotoğraf gibi bir şey yoksa, üzerinden 25 yıl geçtikten sonra muğlak bir anı olacaktır. Yani Lorraine ve George’un bir zamanlar Calvin Klein adında birisiyle tanışmış olmalarını komik bulduklarını düşünüyorum. 16 yaşındaki oğullarıyla Calvin arasında bir benzerlik olduğunu düşünseler de o kadar da önemli bulmayacaklardır. İddiaya varım ki şimdi lise yıllıklarımızı açıp gezsek ergen sınıf arkadaşlarımızdan bazılarının çocuklarımıza benzediğini görebiliriz.”

Dosya kapanmış gibi duruyor değil mi? Peki ya sizin bu konuda senaristin açıklamasına rağmen başka teorileriniz var mı? Kayıp Rıhtım Forum’dan yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz!


* Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri #1: Bilimkurgunun Çocukluk Düşleri

Kaynak: Independent

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Senaristin açıklaması biraz kolaya kaçmak olmuş. Tamam hafıza 25 yıl geçince bulanıklaşabilir, lisedeki herhangi bir arkadaşını hatırlayamayabilirsin ama hayatınızı tamamen değiştiren birini bırakın sekiz günü sekiz dakika görseniz bile aklınızdan çıkarabileceğinizi sanmıyorum.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Pratt haklı taraf olması daha kötü. Çocuğun Calvin Klein’in resmen kopyasıyken insan durup bir düşünür bu çocuk benim mi diye.

  3. Avatar for serotonin serotonin dedi ki:

    Bence hala bir çok uzay-zaman-paradoks filmlerini döver.

  4. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Bakın geçmişte tanıdığımız birini 20 yıl kadar zaman geçtikten sonra yüzünü tüm hatlarıyla hatırlamak neredeyse imkansızdır. Özellikle elinizde bir fotoğraf olmadan. Bu nedenle bence hiç sorun yok. En basitinden 90’ların sonunda tanıdığınız birini aklınıza getirmeye çalışın bakalım ne kadar başarabileceksiniz yüz hatlarını tam olarak hatırlamayı. Hani bazen birini görür ve bir yerden bu yüz tanıdık geliyor demelerimiz de detaylı olarak aklımıza getiremediğimiz eskiden tanıdığımız ya da gördüğümüz yüzlerden dolayıdır. Net bir yargıya varamayız.

  5. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Ben hiç o konuya takılmamıştım. Bence çokta önemli değil. Hâlen bir çok döngü filmine taş çıkartır hatta geçer bile…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Lord of the Flies - Patrick Ness

Lord of the Flies Senaryosu Kaos Yürüyüşü’nün Yazarı Patrick Ness’e Emanet

Hercule Poirot - Sophie Hannah - Üç Çeyreğin Gizemi

Hercule Poirot Maceralarında Yeni Soluk: Üç Çeyreğin Gizemi