in

Boba Fett Aktörü Jeremy Bulloch Yaşamını Yitirdi

Star Wars filmlerinde Boba Fett karakterine hayat veren Jeremy Bulloch, 75 yaşında Parkinson hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Boba Fett Jeremy Bulloch
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars filmlerinde Boba Fett karakterine hayat veren Britanya kökenli Jeremy Bulloch yaşamını yitirdi. Uzun süredir Parkinson hastalığı ile savaşan 75 yaşındaki aktör, savaşı kaybetti.

Yıldız Savaşları üçlemesinde The Empire Strikes Back (İmparator) ve Return of the Jedi (Jedi’nin Dönüşü) bölümlerinde Boba Fett karakterini canlandıran Bulloch’un ölüm nedeni “birden fazla komplikasyon” olarak açıklandı.

İkonik ödül avcısı Boba Fett karakteri, geçen yıl yayınlanmaya başlayan Disney+ dizisi The Mandalorian’da da karşımıza çıkmıştı. Dizide Boba Fett’i Temuera Morrison canlandırdı.

- Reklam -

Boba Fett Yıldızı Jeremy Bulloch, 40 Yılı Aşkın Süre Sinema Sanatına Hizmet Etti

Jeremy Bulloch’un Star Wars macerası ödül avcısı ile sınırlı kalmadı. Aktör aynı zamanda Yıldız Savaşları: Sith’in İntikamı (Revenge of the Sith) filminde de rol aldı. Ancak bu yapımda izleyicinin karşısına Captain Colton olarak çıktı.

1945 yılında dünyaya gelen Bulloch, sinemaya 1958 yılında henüz bir çocukken dahil oldu. Pek çok televizyon dizisinde ve sinema filminde rol aldı. John Glen’in yönettiği 1983 tarihli James Bond filmi Octopussy’de (Ahtapot) Smithers’ı canlandırdı. Aktör aynı zamanda iki Bond filminde daha yer aldı: For Your Eyes Only ve The Spy Who Loved Me. Orijinal Doctor Who dizisinde 1965 ve 1974 yılları arasında toplamda 7 bölümde Hal karakterini canlandırdı. Oyunculuk kariyerinin son döneminde daha çok seslendirmeler ile bizlerle oldu.

Boba Fett Jeremy Bulloch

Star Wars evrenini yaratan George Lucas, aktörü şu sözlerle andı:
“Boba Fett’i canlandırırken gizemli ve tehlikeli olma hallerini bir araya getiren mükemmel bir performans sergiledi. Star Wars ve hayranlarının önemli bir destekçisiydi. Ona müteşekkirim.”
Star Wars’ın resmi Twitter hesabından da bir anma paylaşımı gerçekleştirildi:

Bulloch’un ölüm haberi, Star Wars filmlerinde Darth Vader karakterini canlandıran David Prowse’ın ölüm haberinden yalnızca kısa bir süre geldi. Yıldız Savaşları’nın iki “maskeli” kahramanı şimdi başka bir diyarda birlikteler.

Peki siz Jeremy Bulloch hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyuncunun diğer performanslarından aklınıza kazınan anlar var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Himouto! Umaru-chan inceleme

Himouto! Umaru-chan İncelemesi: Gizli Oyun Ustası

The Walking Dead Komedi Dizisi

The Walking Dead Komedi Dizisi Geliyor