in ,

Bruce Willis’in Temsilcisi, Oyunculuk Kariyerini Sonlandıran Aktörle İlgili Çıkan “Dijital İkiz” İddialarını Yalanladı

Bruce Willis’in temsilcisi ünlü aktörün dijital ikizinin filmlerde kullanılacağıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı.

Bruce Willis dijital ikiz iddiaları yalanlandı
- Reklam -
- Reklam -

Bruce Willis kısa süre önce deepfake teknolojisiyle dijital ikizinin filmlerde yer alacağına dair çıkan haberlerle gündeme gelmişti. Ancak ünlü oyuncunun temsilcisi bunun doğru olmadığını ve Willis’in haklarını herhangi bir şirkete devretmediğini söyledi.

40 yıllık aktörlük kariyeri sonrası afazi hastalığı teşhisi alan Bruce Willis, geçen mart ayında emekli olduğunu açıklamıştı. Ancak usta aktörün geçen günlerde bir yapay zekâ firması ile anlaştığı ve haklarını bu firmaya devrederek dijital ikizinin filmlerde oynamaya devam edeceğine dair söylemler çıkmıştı.

Yapay zekâ ile ünlü isimleri ekrana çıkarabilen Deepcake firması Willis’in kendileri ile masaya oturduğunu ve ilerleyen süreçte aktörün dijital kopyasının filmlerde kullanabileceğini iddia etmişti. Ancak Willis’in temsilcisi Yahoo Entertainment‘a verdiği açıklamalarda aktörün böyle bir anlaşma yapmadığını söylüyor.

- Reklam -

Bruce Willis deepfake teknolojisi

Net olmasa da ünlü aktörün dijital haklarını sattığına dair söylentiler Ağustos 2021 tarihinde Rusya merkezli operatör ve internet sağlayışı Megafon’un reklam filminde yüzünün dijital kopyasının yer almasıyla başladığı düşünülüyor. Şirket o zaman yaptığı açıklamasında “Bruce Willis’in ve dijital ikizinin görünümlerinin tamamen ve sadece kendisine ait olduğunu” söylemişti. Bununla birlikte ünlü oyuncunun yüzü Deepcake firmasının yapay zekâ geliştirme sayfasında reklam amacıyla sunulmaya devam ediyor.

Bruce Willis, Dijital İkiz Haklarını Henüz Hiçbir Firmaya Satmadı

Ünlü oyuncunun kendi yüzü kullanılan reklama dair verdiği olumlu ifadeler de aktörün haklarını devrettiği iddialarını kuvvetlendirmişti.

“Karakterimin doğru yansıtılışını beğendim. Her zamanki gibi aksiyon ve komedi türünde bir mini film. Benim için zamanda geriye gitmek için harika bir fırsat.

- Reklam -

Modern teknolojinin gelişmesiyle başka bir kıtadayken bile iletişim kurabiliyor, çalışabiliyor ve çekimlere katılabiliyordum. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim.”

Bruce Willis reklam deepfake

67 yaşındaki ödüllü oyuncu ilk defa Moonlighting dizisinde rol aldı. Daha sonrasında 1988 yılında vizyona giren Die Hard filmindeki oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Willis kariyerine Pulp Fiction, Fifth Element ve The Sixth Sense birçok başarılı yapımı sığdırmayı başardı. Geçen aylarda oyuncunun bazı sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddiaları çıkmış sonrasında ise oyuncunun ailesi Willis’e afazi teşhisi koyulduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine aktör emekli olduğunu duyurmuştu.

Siz Bruce Willis’in temsilcisi tarafından gelen bu açıklamayı nasıl buluyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo Entertainment

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alacak? | Teori

Hugh Jackman’lı Wolverine, “Deadpool 3” ile Marvel Sinematik Evreni’ne Nasıl Dahil Olacak? | Teori

Jurassic World yönetmeni açıklama

Jurassic World’ün Yönetmeni: “Jurassic Dünyası Doğası Gereği Seri Hâline Getirilemez, Tek Bir Film Yapılmalıydı”