in ,

Sağlık Sorunları Nedeniyle Oyunculuğu Bırakan Bruce Willis, ‘Dijital İkizi’ ile Filmlerde Rol Almayı Sürdürecek

Bruce Willis, beynini etkileyen afazi hastalığıyla mücadele ettiği için oyunculuk kariyerini noktalamıştı. Yıldız isim, bir deepfake firmasına haklarını satan ilk ünlü oldu.

Bruce Willis deepfake teknoloji
- Reklam -
- Reklam -

Bruce Willis, deepfake teknolojisi ile filmlerde rol almaya devam edecek. Sağlık sorunları nedeniyle emekli olmak zorunda kalan aktörün dijital ikizi, oyuncuyu sinema dünyasında temsil etmeyi sürdürecek.

Yapay zekâ tarafından oluşturulan kişilerin çeşitli mecralarda yer bulması son dönemde sıkça rastlanan bir durum. Türkiye’de Kemal Sunal’ın geri döndüğü bir reklam gündem sosyal medyayı ikiye bölerken dünya çapında da ölü insanların canlandırıldığı, geçmiş suç davalarının deepfake ile aydınlatıldığı birçok gelişme yaşanmıştı.

Konuşma ve konuşulanı anlama yetilerini yitirmeyle sonuçlanabilen afazi hastalığı teşhisi konan Bruce Willis de, deepfake devriminin parçası olmaya hazırlanan isimler arasına katıldı.

- Reklam -

Bruce Willis emekli deepfake

Aksiyon filmlerinin efsane isimleri arasında yer alan Willis, dijital ikizinin kullanılabilmesi için haklarını bir deepfake şirketine satan ilk Hollywood yıldızı oldu.

Bruce Willis, Deepfake Teknolojisini Daha Önce de Kullanmıştı

Makine öğrenimi ve yapay zekânın kullanıldığı deepfake teknolojisinde, bir kişiyi neredeyse kusursuz bir şekilde yeniden yaratmak mümkün olabiliyor. Ancak elbette bu durum beraberinde bazı etik problemleri de getirebiliyor.

Bu teknoloji daha önce Rogue One: A Star Wars Story ve The Mandalorian gibi yapımlarda kullanılmıştı. Şimdiyse Hollywood’un yıldızlarından Bruce Willis, deepfake firmasına haklarını resmen satmış oldu.

Willis geçen yıl Rus internet sağlayıcısı Megafon’un reklam filminde dijital ortamda üretilmiş hâlinin kullanılmasına izin vermişti.

Bruce Willis reklam deepfake

Yaşadığı deneyimi beğendiğini paylaşan oyuncu şu ifadeleri kullanmıştı:

- Reklam -

“Karakterimin doğru yansıtılışını beğendim. Her zamanki gibi aksiyon ve komedi türünde bir mini film. Benim için zamanda geriye gitmek için harika bir fırsat.

“Modern teknolojinin gelişmesiyle başka bir kıtadayken bile iletişim kurabiliyor, çalışabiliyor ve çekimlere katılabiliyordum. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim.”

Willis’in anlaşmaya vardığı Deepcake isimli şirket, oyuncunun bir yapımda yer alması için harcanacak bütçenin bir kısmı karşılığında deepfake hizmetini müşterisine sunarak görevini yerine getirecek. Bu teknoloji sayesinde, aktör yaşamını yitirdikten sonra bile çeşitli rollerde yer almaya devam edebilecek.

Ancak bu anlaşmanın kaç yıllık olduğu ve oyuncunun ölümünden sonrasını kapsayıp kapsamadığı henüz bilinmiyor.

Willis’in 2021’de yer aldığı reklam filmine hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YouTube video

Siz bu teknolojinin gelecekte nasıl sonuçları olacağını düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

community filmi peacock

‘6 Sezon ve 1 Film’ Sözü Gerçek Oluyor: “Community” Filmi için Yeşil Işık Yandı

harry potter ve felsefe taşı çekiliş

ÇEKİLİŞ: 32 Kişiye “Harry Potter ve Felsefe Taşı 20. Yıl Özel Baskısı” Hediye Ediyoruz