in

Hugh Jackman’lı Wolverine, “Deadpool 3” ile Marvel Sinematik Evreni’ne Nasıl Dahil Olacak? | Teori

Hugh Jackman, Deadpool 3 filmi için bir kez daha Wolverine karakterini canlandıracak. Peki Logan sonrasında ünlü oyuncu role nasıl dönecek?

Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alacak? | Teori
- Reklam -
- Reklam -

Hugh Jackman, Wolverine rolüne yıllar sonra geri dönmeye hazırlanıyor. Ryan Reynolds’ın Deadpool 3 duyurusu ile ortaya çıkan gerçek, birçok hayranı çıkışına uzun bir süre olsa da heyecanlandırmış durumda. Peki ünlü aktörün canlandırdığı ikonik karakter Marvel Sinematik Evreni’ne nasıl dahil olacak?

Marvel Studios tarafından gelecek olan Deadpool 3, Ryan Reynolds’ı bir kez daha anti-kahraman rolünde gösterecek. Aynı zamanda karakterin ilk defa Marvel Sinematik Evreni’nde görünecek olması da hayranları oldukça heyecanlandırıyor. Josh Brolin ve Zazie Beetz karakterlerinin yeni filmde boy gösterileceği düşünülürken başarılı aktör geçen günlerde sosyal medya hesabından Hugh Jackman’ın yeniden Wolverine rolünü üstleneceğine dair yaptığı duyuru ile herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Ancak MCU devamlılığı içinde Wolverine filmde nasıl yer alacak soruları şimdiden kafaları kurcalıyor.

Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alacak? | Teori

- Reklam -

20th Century Fox bünyesinde yer alan X-Men şimdiye kadar çıkardığı filmler ile oldukça karmaşık ve alternatif zaman dilimlerini işledi. Ancak 2014 yılında çıkan X-Men: Days of the Future Past bütün serinin zaman dilimini değiştirdi ve böylece Mystique 1973 yılında Bolivar Trask’ı öldürmemiş oldu. Yaratılan bu yeni alternatif zaman dilimini ise daha sonrasında mutantlar için oldukça distopik bir gelecek oluşturdu. Bu zaman dilimi ise 2017 yılında çıkan Logan filmi ile son bulmuştu. 2029 yılını konu alan Logan filmi Hugh Jackman’ın ünlü Wolverine rolünü son defa canlandırdığı film olmakla birlikte Wolverine’in de X-Men evreni içinde son defa görüldüğü bir yapım oldu. Fakat Jackman’ın Deadpool 3 filmi ile rolüne geri dönecek olması hayranların kafasını karıştırdı.

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman ise konuya dair esprili bir video yayınladı. İkili yeni filmin Logan’ı retcon’lamayacağını ve bu noktaya dokunmayacaklarını söylüyor. Daha sonrasında ise “içtenlikle” verdikleri cevapları noktalayan Reynolds ve Jackman filme dair aksiyon dolu konusunu anlatmaya başlıyor. Fakat tam da bu noktada hayranların merakla beklediği sorular yerine ilk Deadpool filminden bu yana adı geçen Wham! grubunun hit şarkısı “Wake Me Up Before You Go-Go” çalmaya başlıyor.

Hugh Jackman Wolverine Deadpool 3

Hugh Jackman’lı Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alabilir?

Yayınlanan video, büyük oranla espri amaçlı olsa da en azından bazı konular hakkında yüzeysel bilgiler veriyor. Karakterin yeni maceraya nasıl dahil olacağına dair şimdiden birçok teori sunulmuş durumda. Bunların arasında en çok kabul göreni ise Deadpool’un zamanda yolculuk yaparak Logan filminde ölmeyen ve Days of Future Past filminin hiç yaşanmadığı farklı bir evrende bulunan orijinal Wolverine ile birlikte çalıştığı bir senaryo. Ancak Deadpool 3 filmi Logan’da yaşanan olaylar olmadan önceki herhangi bir noktadan başlarsa, filmde yaşanan herhangi bir olayın mutant kahramanın son filmini etkileyebileceği de söyleniyor.

Farklı bir teori ise MCU bünyesindeki çoklu evrenlerden gelen tamamen farklı bir Wolverine karakterinin üçüncü filmde yer alacağı. Marvel’ın alternatif gerçeklikleri anlatmak konusundaki başarısı bu teoride hayranlara sunuluyor. Loki, WandaVision, yeni sahnelerle sinemaya tekrar gelen gişe rekortmeni Spider-Man: No Way Home ve Sam Raimi’nin yönetmenliğini üstlendiği Doctor Strange in the Multiverse of Madness gibi yapımlar farklı zaman dilimlerini izleyicilerle buluşturmuştu. Dolayısıyla farklı evrenden gelen adamantium pençeli bir mutant yeni filmde izleyicilerin karşısına çıkabilir.

- Reklam -

Ünlü aktörün Wolverine rolü ile ekranlara dönmesi hayranları oldukça sevindirse de Hugh Jackman’ın Deadpool 3 sonrası MCU bünyesinde aynı rolle yer alması pek olası görünmüyor. Ryan Reynolds’ın açıklama videosunda Jackman’a mutant karakteri “bir kez daha” oynamasını istemesi bunun bir işareti olabilir. Diğer yandan Marvel’ın Wolverine rolü için yeni oyuncu arayışını sonlandırmadığı da söyleniyor.

deadpool 3 wolverine

Son olarak Fox’un eğlence kısmı Disney’e dahil olmadan önce düşünülen üçüncü film senaryosunda da, Wolverine odaklı bir filmin olacağı ve Rashomon tarzı (tek bir hikâyenin farklı karakterlerin gözünden anlatılması) kullanılacağı söyleniyordu. Söz konusu senaryodan tam olarak vazgeçilmemişse, bu teknik MCU’lu filmde de yer alabilir.

Shawn Levy’nin yöneteceği Deadpool 3, 6 Eylül 2024 tarihinde izleyicilerle buluşacak. Şimdilik Hugh Jackman’ın Wolverine rolüne geri dönmesi dışında filmin konusuna dair herhangi bir ipucu paylaşılmadı.

Siz Logan filminden sonra Deadpool 3’de yer alacak Wolverine karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tom hanks roman kitap yeni

Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks Roman Yazdı

Bruce Willis dijital ikiz iddiaları yalanlandı

Bruce Willis’in Temsilcisi, Oyunculuk Kariyerini Sonlandıran Aktörle İlgili Çıkan “Dijital İkiz” İddialarını Yalanladı