in ,

Candyman İlk Fragman: Korkunun Kült Yapımı Geri Dönüyor!

Candyman filminden fragman yayınlandı. Jordan Peele’ın yapımcılığını üstlendiği, Clive Barker uyarlaması öykü yeniden sinemaya geliyor.

Candyman 2020
- Reklam -
- Reklam -

Korku filmlerinin yeniden çevrim ve beklenmedik devam filmleri artık sıradan bir hale geldi. Ancak şu günlerde birçok izleyici heyecanlandıran bir yapımın geri dönüşü söz konusu. 90’lı yıllara damga vuran, Clive Barker uyarlaması Candyman beyaz perdeye geri dönüyor! Üstelik yapımcı koltuğunda Jordan Peele var.

Korku ve gerilim edebiyatına pek çok kıymetli eser kazandırmış yazarlardan birisi olan Clive Barker’ın Kan Kitapları (Books of Blood) derlemesinde yer alan “The Forbidden” öyküsü; ilk olarak 1992 yılında sinemaya uyarlanmıştı. Bernard Rose yönetmenliğinde Candyman adıyla uyarlanan film, korku sinemasının önemli yapıtları arasına kısa zamanda katılmıştı. 5 ödül ve 7 adaylık alan Candyman filminin kaynağı; Clive Barker’ın da en sevilen öykülerinden birisi.

Yeni Candyman Filmi 2020

- Reklam -

İlk uyarlamanın üzerinden 18 yıl geçmişken yapım yeniden önümüze çıkıyor. Üstelik projenin başında son dönemlerin sevilen gerilim filmleri Get Out ve Us’ın altında imzası bulunan Jordan Peele var.

Jordon Peele’ın Yapımcılığını Üstlendiği Candyman Filminden İlk Fragman Geldi

Us filmi ile En İyi Orijinal Senaryo kategorisinde Oscar alan ve Get Out filmiyle iyice yükselişe geçen Peele, filmin yapımcılığının yanı sıra; senaryo ekibinde de yer alıyor. Peele’a senaryoda Win Rosenfeld eşlik ediyor.

Yeni Candyman filminin yönetmen koltuğunda ise Little Woods filminin ve Top Boy dizisinin (2 bölüm) yönetmenliğini üstlenen Nia DaCosta yer alıyor.

Candyman fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:
YouTube video

Candyman Filmi Oyuncu Kadrosu

Film yapım ekibiyle birlikte oyuncu kadrosu ile de hayranları heyecanlandırmayı başarıyor.

- Reklam -

Jordan Peele tarafından bir çeşit devam filmi olarak açıklanan yapım, izleyiciyi Candyman efsanesinin başlangıcına götürüyor.

Filmin başrolünde ise Aquaman, Watchmen ve The Matrix 4 (çekimleri devam ediyor) gibi filmlerde yer alan Yahya Abdul-Mateen II yer alıyor. Mateen’e eşlik eden oyuncu kadrosu ise şu şekilde: Nathan Stewart-Jarrett, Kyle Kaminsky, Vanessa Williams, Teyonah Parris ve Colman Domingo.

Candyman

Yeni Candyman filmi ne zaman vizyona girecek sorusu ise 12 Haziran 2020 olarak yanıtlanıyor.

Proje hem kaynak aldığı Clive Barker öyküsü, hem Jordon Peele etkisi hem de oyuncu seçimleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Peki sizin yapımdan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Cehennemlik Yürek: Clive Barker’ın Hiç Susmayan Çanları

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bundan önceki uyarlamayı hayal meyal izlediğimi ve korkutucu sahnelerin varlığını hatırlıyorum. Bu da heyecan verici, tedirgin edici ve korkutucu olacak gibi ancak öte yandan da sıradan, klişe bir film gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hakan muhafiz calinti davasi

Hakan: Muhafız Dizisine “Çalıntı Senaryo” Davası

Rian Johnson apple

Apple, Filmlerdeki Kötü Karakterlerin iPhone Kullanmasını İstemiyor